İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Dereköy Mahallesinde bulunan jeotermal su bölgenin en önemli gelir kaynağı olacak. Termal pansiyonculuğun önünü açmak ve istihdam alanı yaratmak için önemli bir gelişme olduğunu belirten yetkililer bacasız sanayinin bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde Dereköy Mahallesine giderek yapılan son çalışmaları yerinde inceleyen Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli termal pansiyonculuk için gereken sıcak suyun vanasını açtı.

Konu ile ilgili konuşan Başkan Sesli şunları söyledi '' Uzun uğraşlar sonucu bölgemiz için çok önemli olan bir durumu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayındırın hakkını vermek için sürekli olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bugün burada böylesine güzel bir olaya hep birlikte şahitlik etmek onur verici. Termal pansiyonculuk bölgemize büyük katkı sağlayacak. Bayındırımız kazanacak.

Dereköy Mahallesinde Termal pansiyonculuğun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Bayındır Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde ev pansiyonculuğu dersleri verilmişti ve derslere sürekli katılım sağlayan kursiyerler geçtiğimiz aylarda sertifikalarına kavuşmuştu.