Uluslararası Şeffaflık Derneği, yolsuzluğa karşı mücadeleye dair çalışmaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerinin yaygınlaştırılması için 4'üncü kez düzenlediği "Şeffaflık Ödülleri"ni dağıtmaya hazırlanıyor. Dernek, tören öncesinde 2018 yılı ödüllerinin sahiplerini açıkladı. Seferihisar Belediyesi'ne Şeffaf Belediyecilik ödülüne layık gören Uluslararası Şeffaflık Derneği, Seferihisar Belediyesi’nin şeffaflık, hesap verilebilirlik ve katılımcılık ilkelerine yönelik çalışmaları ayrıntılı şekilde inceleyerek kapsamlı bir rapor hazırlandı.
Raporda; Belediyenin sürdürülebilir modelinin, Türkiye’deki diğer yerel yönetimlere örnek oluşturabileceğine dikkat çekildi. “Bulgular ışığında oluşturduğumuz reform önerileri ve eylem planları doğrultusunda Seferihisar Belediyesi çok değerli bir siyasal irade göstererek birçok sürdürülebilir mekanizma ve uygulama geliştirmiş, metodoloji kriterlerinin çok büyük bir bölümünde oldukça başarılı bir sonuç elde etmiştir. Türkiye’nin farklı bölgelerinde birçok yerel yönetim ile yürüterek sürdüreceğimiz bu çalışma ilk kez Seferihisar Belediyesi’nde uygulanmıştır ve plaket ilk kez Seferihisar Belediyesi’ne sunulacaktır” denildi.

BAŞKAN SOYER; MESELE KAMU KAYNAKLARININ NASIL KULLANILDIĞINI ORTAYA KOYMAK
Ödül haberini büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bütün mesele kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığının, şeffaf bir biçimde ortaya konması. Vatandaşın, içinde yaşadığı kentte, memlekette şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcılık ilkelerine uygun olarak hayatını sürdürmesini, bu anlamda da memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Biz meclis gündeminin önceden halka duyurulması, belediye bütçesinden mal varlıklarına dek bir çok konunun halkla paylaşılması gibi uygulamalar yapıyoruz. Bunu uzun zamandır Seferihisar Belediyesi'nin en üstten alta kadar tüm kademelerinde başarıyla uyguluyoruz. Umarım bu anlayış tüm yerel yönetimlere yayılır" dedi.

2018 Şeffaflık Ödülleri şu isimlere verilecek:
Medya Dalında: Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Yurttaş Kategorisinde: Fazıl Uğur Soylu, Fatih Belediyesi Meclis Üyesi
Kurumsal Şeffaflık Kategorisinde: Pfizer Türkiye
Gençlik Dalında: Ertuğrul Çavuşoğlu, Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 4.sınıf öğrencisi
Şeffaf Belediyecilik: Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı