Gaziemir Belediyesi’nin kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurduğu Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi dördüncü yılını geride bıraktı. Merkez sayesinde yaşamla yeniden güçlü bağlar kuran, sosyalleşmenin ve yeni arkadaşlıklar kurmanın, hobiler geliştirmenin mutluluğunu yaşayan merkez üyeleri Belediye Başkanı Halil Arda ile birlikte Ata Evi’nin yıldönümünü kutladı. Ata Evi’nin bahçesinde düzenlenen yıldönümü kutlamasında üyeler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

‘BÜYÜKLERİMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM’
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyelerinin mutluluğuna ortak olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Beş yıl boyunca çok çalışacağım. Siz değerli büyüklerimizin başta sağlık olmak üzere, belediyemizin hizmetlerinden kolayca yararlanmasını sağlayacak; aktif, keyifli, huzurlu bir yaşam sürmeniz için özel projeler hayata geçireceğim. Başımızın tacı büyüklerimiz için yaş dostu kent olacağız” diye konuştu.

FİZİKİ, SOSYOLOJİK, PSİKOLOJİK DESTEK
İzmir’de ilk kez bir ilçede hizmet vermeye başlayan Ata Evi’yle, yaşlı vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçilerek, evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine olanak tanınıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu merkezde verilen hizmetlerle yaşlı vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Merkezde vatandaşların kişisel beceri ve yeteneklerine göre drama, koro, enstrüman, tiyatro, resim, örgü gibi etkinlikler düzenleniyor. Merkezde görev yapan psikolog tarafından üyelerin ruhsal sağlıkları takip ediliyor, sosyal ve psikolojik açıdan destek veriliyor.