Kemeraltı esnafı, ziyaretine gelen Zeybekci’ye su faturasından şikayetlerini dile getirdi.  Zeybekci, kullandığı su bedelinden 3-4 kat fazla su faturası ödeyen esnaftan, İZSU görevlilerinin farkı devlet kurumlarına verdiklerinin söylendiğini duyunca, “Bu apaçık ahlaksızlıktır” diyerek tepki gösterdi. Kullandığı su bedelinin 154 lira iken, fatura toplamının 567 liraya çıktığını söyleyen esnaf, “Bir aylık fatura bu. Ödenmediğinde su saatini söküyorlar. Bu konudan herkes şikayetçi” dedi.
Esnafın, “Geçenlerde İZSU’ya bu farkın gerekçesini sormaya gittik, bu paranın Tarım Orman Bakanlığı’na gönderildiğini söylediler” demesi üzerine Zeybekci, “Bu ahlaksızlıktır” dedi. Dünyanın en pahalı şehrinin Tokyo olduğunu aktaran Zeybekci, suyun tonunun 14.9 lira olduğunu belirterek “Sizlere tonu 26 liraya gelmiş. Dünyanın değil, gezegenlerin en pahalı suyu İzmir’de” dedi.

0-20 TONA YÜZDE 50 İNDİRİM
Zeybekci, su faturalarında, tüketilen su bedelinin yanında, “atık su bedeli”, “atık bertaraf bedeli” kalemleri altında büyükşehir belediyesine, “katı atık toplama bedeli” olarak da ilçe belediyelere yüklü miktarda pay eklendiğini söyleyerek, fatura üzerinde bunları da gösterdi. Seçim sonrası ilk meclis toplantısında 0-20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirim yapacağını belirten Zeybekci, faturaları şişiren ek ödemelerin de kaldırılacağını ifade ederek “Bu zulüm, bu soygun bitecek” dedi.
Zeybekci, ziyareti sırasında özellikle belediyecilik konularında gelen şikayetler üzerine “1 Nisan’ı bekleyin” yanıtını verdi. Yerel yöneticilerin umursamazlıklarına ilişkin rahatsızlıklarını dile getirerek “Artık hizmet istiyoruz, seni destekliyoruz. İzmir’i kurtar. Yıllardır CHP alıyor ama hizmet yok” ifadelerini kullanan vatandaşlara “Oylarınız İzmir’e olsun. İzmir’i siz kurtaracaksınız, biz hizmet edeceğiz, O sene bu sene” cevabını verdi. 

ROTARY BAŞKANLARIYLA BULUŞTU
Rotary Kulübü Başkanları ile bir araya gelen Nihat Zeybekci, coğrafyanın en güzel kenti İzmir’in kendisini hep heyecanlandırdığını belirterek, iklimiyle, tarımıyla, ev sahipliği yaptığı medeniyetleri, inançları, ticaret, lojistik geçmişiyle İzmir'in çok ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.
İzmirliler arasında sorunlara yönelik yaptıkları araştırmalarda, ilk sıraları temel belediyecilik hizmetlerinin yer aldığını dile getiren Zeybekci, bunların ulaşım, trafik, yolların kalitesizliği, otopark, kanalizasyon, çöp olduğunu aktardı. Bu sorunların şehirler yarışının sürdüğü 21. yüzyılda İzmir’e yakışmadığını ifade eden Zeybekci, İzmir’in son 20 yıldır geri geri gittiğini söyledi. Kaybedilen yılları 5 yıl içerisinde geri kazandırmak için hizmet seferberliği başlatacaklarını açıklayan Zeybekci, “10 Numara İzmir” projelerinin vatandaşa verdikleri taahhüt olduğunu vurguladı.

GENÇ BEYİNLER GİDİYOR
Genç beyinlerin iş için başka illere gittiğini hatırlatan Zeybekci, buna çözüm üretilmesi gerektiğini Bilim, Teknoloji ve Yazılım vadisi, turizm yatırım alanları, hava kargo ve lojistik merkezi, serbest bölgeler ve organize sanayi bölgeleri gibi imkanların sağlamasıyla bu beyin göçünün de önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.
Zeybekci, Körfez Geçiş Projesi’yle ilgili şehrin bir hassasiyetinin olduğunu fakat dünyada bunun çözümüne yönelik güzel örneklerin de bulunduğunu aktararak “Bunu, hassasiyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tartışarak yapabiliriz. Tüp geçitle denizin altından bunu rahatlıkla gerçekleştirebilir ve iki yakayı birbiriyle kavuştururuz, kent merkezindeki baskıyı azaltırız” dedi.
İzmir’de yaşam kalitesi sorunu olduğunu belirten Zeybekci, bunu yaşam tarzına indirgemenin gericilik, yobazlık, şehre saygısızlık olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefetteki bir belediye başkanı olarak çektiği zorluklar nedeniyle, başbakan olunca ilk yaptığı icraatlardan birinin illere ödenecek paylarla ilgili bir standart getirmesi olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Çıkıp, ‘yapacaktık da hükümetin gönderdiği bütçe gelirlerinden payımızı alamıyoruz’ diyorlar, yalandır. Türkiye’de bütçeden kişi başına ödenen parada ilk sırada Kocaeli, ikinci sırada ise İzmir geliyor. Bu illerin öne çıkmasının nedeni il sınırları içerisindeki petrokimya tesislerinden elde edilen vergi gelirlerinden bu illere pay verilmesidir. İzmir’e ödenen pay, Denizli, Sakarya, Urfa, Antep Büyükşehir Belediyelerine ödenenin 2 katıdır, bazı il belediyelerine ödenenden 5-6 kat fazladır.”