GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (Salı) TBMM’deki grup toplantısında İzmir’in de aralarında olduğu 20 ilin adayını açıklaycak.

SON NOKTA KOYULDU
Sabah saatlerinde parti kulislerine daha önce İzmir için belirlenen Zeybekci isminin değişebileceği ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aday gösterilebileceği iddiası düştü.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU
İzmir için Zeybekci ismini öneren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki net kararını verdiği ve AK Parti’nin Büyükşehir adayı olarak yarın Zeybekci’yi açıklayacağı öğrenildi.

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?
1 Ocak 1961’de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma’dır. Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.