SP Büyükşehir Adayı Kılıç: “Bilsinler ki verdikleri oy heba olmayacak.”
Açılışta konuşan SP Karabağlar Adayı Mümin Baştürk, kalplere ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Yerel seçim olmasına rağmen genel seçim havası estirildiğini belirten Baştürk, “Benim rakibim Cumhurbaşkanı değil. Benim rakibim diğer partilerin Karabağlar adayları. Ama ilçenin her yerinde Cumhurbaşkanımızın afişleri var. İttifak yaptığımız söyleniyor. Biz milletimizden başka kimse ile ittifak yapmadık. Türkiye’nin tamamında, bin 389 noktada tek başına seçime giren tek siyasi parti Saadet Partisi’dir.” dedi.
Seçim bürosu açılışında vatandaşlara seslenen Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Şerafettin Kılıç ise İzmir’in demokratlığına vurgu yaparak, İzmirlilerin gerekli görürse yöneticilerini değiştirecek kararı vereceğini kaydetti. Başkan olduğu takdirde her bir kuruşun hesabını ahirette vereceğine inandığını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu: 
“Başkan demek kendisine şehrin bütün parasının emanet edildiği insan demektir. Şehrin bütün mal varlıklarının emanet edildiği insan demektir. Mademki kendisi bir emanetçidir, vazifesi o emaneti korumak, yerli yerince harcamak, hizmette kullanmaktır. Son 20 senede İzmir ve ilçeleri gerektiği gibi hizmet almış mı? Yeterli hizmet gördü diye bir tespitte bulunamıyoruz. İzmir’in 31 belediyesinde yönetim sorunu var. Rüşvet var, iltimas var, israf var. Ne büyükşehir ne de ilçelerimiz hak ettiği hizmeti almadı. Şehrimizde yoğun bir trafik sorunu var. Otopark sorunu var. Çevre sorunu var. İmar sorunu var. Altyapı sorunu var. İzmir’de o kadar çok sorun var ki. Ama bugüne kadar yönetenler bu sorunlara derman olamamışlar. Biz bunları çözmeye talibiz. Eğer İzmirli kardeşlerim Saadet Partisi’ne oy verirlerse bilsinler ki verdikleri oy heba olmayacak. Çünkü İzmirli kardeşlerim hizmetin en güzelini hak ediyorlar. Biz bu İzmir’e aşığız. Biz bu İzmir’e sevdalıyız. Siz daha güzel şartlarda yaşayasınız diye biz bu hizmetlere talibiz.” ifadelerini kullandı.