MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun açıklaması şöyle: Urla’da engelliler günü etkinliğinde yaşanan, CHP ilçe teşkilatı ile partizanlığı öne geçmiş Belediye Başkanının Milliyetçi Hareket Partili gruba ve beraberindeki engelli vatandaşlara karşı ayrımcılık olayını biz unutmak istiyoruz. Biz böyle nahoş sahneler aklımızda kalmasın dedikçe; 3 Aralık gününde arkadaşlarımıza “bizden değilsiniz” diyenler, şimdi de bu saygısızlığı sineye çekmediğimiz için bizi ve partimizi siyasi istismar ile suçluyorlar. 

Öncelikle kamuoyunun bilmesi gereken durum; Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri etkinliğe parti bayrakları falan açarak gelmediler. Etkinlik programına parti temsilcilerimiz davetli olarak katıldılar. Bu aşamada yürüyüş kortejinden çıkartılmak istemeleri ve “bizden değilsiniz” ayrımcılığı olayı yaşandı. Arkadaşlarımız, programın amacı dışında bir harekete girişmediler, program akışını bozmaya yönelmediler. Sadece varlık sergilediler. Bu bile, kendisinden başkasına katlanamayan CHP zihniyetinin kendisini göstermesine yetti. 

Engellilerle dayanışma sergilemek amacıyla yapılan bir programda, engeller üretilmiş ve engelliler arasında ayrımcılık yapılmıştır. Bunu vurguladığımız zaman, olayın mimarları engelleri bir kat daha yükselterek bizi ve arkadaşlarımızı siyasi istismar ile suçlamaya kalkmıştır. 
Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri, etkinlikte parti vurgusu yapmamışken; CHP ilçe başkanı adına yapılan açıklamalarda Belediye Başkanının “bu etkinliğin siyasi şova döndürülmesini engellemiş” olduğu ifade edilmiştir. Aslında belediye başkanı ve CHP yönetimi, sergiledikleri ayrımcılıkla siyasi şov yapmışlar ve MHP heyetinin usule uygun varlığına kendi anlayışları düzeyinde niyet yakıştırmışlardır. Bunun adı niyet okuyuculuğudur. 
Aynı açıklamada, Belediye Başkanı tarafından engelleme yapıldığı itirafı da yer alırken her cümlesi çelişkilerle doludur. Organizasyonun Kent Konseyi ve Belediye ortak programı olduğu belirtiliyor ama MHP temsilcilerinin davetli olduğunu söylemeyi unutuyorlar. Partimizi temsilen orada bulunan arkadaşlarımızın siyasi şov niyetini göstren her hangi bir hal ve tavır örneği veremiyorlar. Sadece niyet okuyorlar ve “bizden değilsiniz” dışlaması ile kendilerine benzemeyeni yok saymaya kalkıyorlar. Yapılan siyasetin kirletilmesi ise, tam da budur. İzmir’in ve Urla’nın demokratik anlayışına uymayan tavır budur. 
CHP ilçe başkanı, Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı ve partizanlığını savunmaya çalışırken, programın siyaset platformu olmadığını söylemiştir. Keşke gerçekten öyle olsaydı ve arkadaşlarımız da yer alsalardı. Ancak belediyenin internet sayfasında engelliler farkındalık yürüyüşüne ait fotoğrafları yayındadır. Başkan ve avanesi kortejin başında boy göstermiş ama engelliler dekor unsuru olarak arkaplanda kalmışlar. Siyasi şov varsa budur. Bir konunun siyaseten istismarı tam budur. Siyasetin kirletilmesi ise bu olayda görüldüğü üzere kendisinden başkasına tahammül edememektir.
Bilinmelidir ki, milliyetçilerin niyeti hep halis, hep milletten yanadır. Engelliler ile dayanışmadan başka bir davranış sergilemeyen arkadaşlarımıza yapılan muamele, kendi kirli siyaset anlayışlarını karşıdakine yakıştırmaktan ibarettir. Atasözündeki gibi karşısındakini kendisi gibi bildiklerinden dolayı, MHP’ye siyasi istismar yakıştırmak, kendi iç dünyalarının dışa vurulmasıdır. 
Niyet okuyuculara son bir sözümüz var: Sizin içiniz kara, niyetiz kötü olduğu sürece başkalarına ardniyet yakıştırmaya devam edeceksiniz. Zihninizdeki engeller durdukça, sizin halka hizmet edebilmeniz mümkün değildir.