Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin basın mensuplarıyla iftar programında buluştu. Şahin, “Bizim amacımızı bir şey olmak bir yere gelmek değil. 21. yüzyılın gönül erleriyiz. Çocukluğumuzdan yaşlılığımıza kadar memleketimize kendimize adamış insanlarız. Memleket aşağıyız. Tabi ki başarmak kazanmak istiyoruz ama kızıl elmamız o değil. Kızılelmamız memleketin büyümesi iyi olması demektir. Kazanmak istiyoruz ama memleket o oyu bize vermiyor daha. Biz de ısrarla bu oyu oy vermiyoruz diye küsüp gitmiyoruz Direniyoruz, kazandığımızı da düşünüyoruz. Zaferlerimiz de yok da değil. Epeyce zaferlerimiz de var. Memleketimizin zaferlerimizde katkımız var, çorbada tuzumuzun olduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ KONUYLA İLGİLENİYOR 
Konak’a milli mücadele döneminde düşmana ilk kurşun sıkan gazeteci Hasan Tahsin’in isminin verilmesi önerisiyle ilgili konuşan Şahin, “Diğer siyasi parti gideceğiz. İzmir’de de durumun olurunu soracağım işbirliğini bakacağız. Sayın genel başkanımızla Pazar günü görüştüm. Dosyayı aldı. Evladım ben inceleteyim. Enine boyuna hazırlatıp öyle sahneye çıkalım dedi. Bunu açıkladığımız gün İstanbul bombası düştü. Arada kaynama durumu oluştu. Başaracağımıza inanıyorum. Dünyada çok örnekleri var. Sırbistan’da padişahımızın şehit eden katilin ismini koymuşlar. Emperyalizme ilk kurşunu sıkan söylenen günde ülkemizin üçte ikisi istila altında. Bir adam çıkıyor ülkenin kaderini değiştiriyor” dedi.  

MHP İZMİR TEŞKİLATI İSTANBUL’A GİDECEK  
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP İzmir teşkilatının da katılacağını kaydeden Şahin şunları söyledi: 
“Seçime ABD Almanya bütün Avrupa yakın ilgi gösteriyor. CHP, HDP, PKK dağ kadrosu da yakından ilgi gösteriyor. İzmir’den biz niçin ilgi gösteriyoruz. Partili yüz avukatımızla 30 ilçe başkanımızla 80 il yönetimimizle İstanbul’a gideceğiz.”

TUNÇ SOYER İLE BİR ARAYA GELEBİLİRİM 
Kentin ilgilendiren konularda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelmekten çekinmeyeceğini ifade eden Şahin, “MHP’nin geçmişte, CHP ile de birlikteliği var, başka partililerle de var.  Başta da söylediğimiz gibi Milletimizin yararına olan her yerde CHP ile de AK Parti’de işbirliği yaptılar.  Milletimizi ilgilendiren bir konuda bir araya gelmekten çekinmeyiz” diye konuştu.  

ŞAHİN’DEN CEM YILMAZ’A SERT ELEŞTİRİ 
Komedyen Cem Yılmaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na destek vermesini eleştiren Şahin, “Memleketimizin öz değerlerine önem vermeyen, dağ ağzıyla konuşan, insanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok. Afrin’de 100 bin asker mermi altındayken oraya giden sanatçılarla dalga geçen, yalaka diyenler değil miydi bunlar? Bunların yaptıkları niye demokratlık da ötekilerin başka bir şey? Bunlar şimdi İmamoğlu’nun yalakası değil mi? Bugün törenlerde ‘her şey çok güzel olacak’ dedi. Bu bize mahalle baskısı değil midir? Ben de, ‘hoşt’ dedim. Oradaki bin kişi duyacak şekilde söyledim" diye konuştu.