Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’dan kent merkezine taşınma kararı alarak Varyant’ta bulunan ve uzun süredir kullanılmayan konukevine yerleşti. Soyer’in yeni ikamet adresi tartışmaları da beraberinde getirdi.

BU KONUYU TARTIŞMAK ANLAMSIZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Ülkenin çok fazla sorunu bulunuyor. Tartışılacak başkan konu mu yok? Demokrasi, hukuk ve adalet problemi varken, bu konuyu tartışmak anlamsız geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ait bir konuttur. Kullanması gayet doğaldır”  dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E AİT BİR MÜLK VE İKAMET ETMESİ SON DERECE DOĞAL
Konukevinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kentidir. İzmir, Türkiye’yi dünyaya kapısına açan bir kenttir. Tunç Soyer, bu kentte halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanıdır. Başkanlık konutu zaten yasalarımızda olağan bir haktır, yasaldır. Tunç Soyer tabi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir taşınmazda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oturma hakkı son derece doğaldır. Buna zaten karar verecek olan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu konuda olan tartışmaları son derece haksız buluyorum. Popülist yaklaşımlar olarak değerlendiriyorum. Sonuçta İzmir’in Valisi’ne tahsis edilmiş son derece güzel bir konut vardı. Yıllarca İzmir valileri bu konutta ikamet etti. Yine Ege Ordu Komutanlığı’nın deniz kenarından tahsis edilmiş çok güzel bir konut vardı. Devlet memurlarına ve kamu çalışanlarına konut tahsis edilmesi 2946 sayılı kamu konutları yasası ile tanınan bir haktır. Bu tartışmaları son derece gereksiz buluyorum” diye konuştu.

AK PARTİLİ ŞENGÜL DE DESTEK VERMİŞTİ
AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül, Soyer’e taşınma konusunda destek vererek, “Bu konuda başkanı eleştirmek doğru değil. Kamunun boş duran bir yeri. Atıl halde. Belediye başkanı kullanmayacak da kim kullanacak? Hem belediyeye çok yakın. Kendisi açısından zaman kaybı olmayacak. En azından trafikte zaman kaybetmeyecek. Kendisi açısından daha doğru olur. Sırf eleştiri yapmak için eleştiri yapmamak yazım. Doğruya doğru yanlışa yanlış” demişti.