GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de yapılan Zeytin Park Yaşam Korusu açılış töreni yapıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir ile yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

KİMSENİN HAKKI DA YOKTUR, HADDİ DEĞİLDİR
Zeybekci ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül yanıt veren Kocaoğlu, “Demiş ki (Aydın Şengül) Aziz Kocaoğlu ne kadar İzmirli ise, adayımız Nihat Zeybekci de o kadar İzmirlidir. Bu da bir yaklaşım, saygı duymak lazım. Ben ilk defa 1968 senesinde, 50 yıl önce üniversite okumak için İzmir’e geldim. 78 senesinde iş kurdum, ticarethane yaptım. 50 sene İzmir’de yaşıyorum, özel sektörde çalışıyorum. 40 senedir İzmir’deyim. 30 Ağustos 1978’den beri yani 40 senedir vergi mükellefiyim; iş yapıyorum. İşim gücüm burada. İzmir’de doğmak güzel, yaşamak güzel, İzmir’i sevdirmek, İzmir’i hissetmek, İzmir’i tanımak, İzmirliyi tanımak, duruşunu bilmek, İzmir’in hassas değerlerini bilmek de öyle. İzmir’in hassas değerlerini Aziz Kocaoğlu kadar kendinize bir yafta takmayı istiyorsanız eğer, İzmirlinin çizgisini, duruşunu, vazgeçilmeyen değerlerini iki kader rakıya indirgerseniz bu kadar İzmirli olursunuz. İzmir’in değerlerini kimsenin iki kadeh rakıya indirgemeye hakkı da yoktur, haddi değildir. Bunun da böyle bilinmesi gerekir arkadaşlar” diye konuştu.

ADAY ADAYLARINA UYARI
Aday adayları için uyarılarda bulunan Kocaoğlu, “Belediye başkanımızın arkasında durmak zorundasınız. Belediye aday adaylığını sürdürse de arkasında durmak zorundasınız. Belediye Başkanı'nı kötüleyerek siyaset yapılmaz, belediye başkanı olunmaz. Aday adaylığından, adaylığa yürüyebilirsiniz ama belediye başkanını kötüleyen adamdan belediye başkanı yapmazlar. Bu ortalıkta dolaşan saçma sapan haberleri bir kenara bırakıp herkes eşiyle dostuyla bileniyle bilmeyeniyle oturursun belediyesinde; ilçesinde orada neler yapılması gerekiyor, orada yaşayan insanın lokmasını nasıl arttıracağız onu çalışsın onu anlatsın. CHP içerisindeki belediye başkanı ile aday adayı arasındaki kavga kimseyi ilgilendirmiyor. Kimsenin derdi değil. Bu partiyi aşağı çekmekten başka hiçbir şeye yaramaz, oy kaybı yaşatır. Arkadaşlarımıza tavsiyem, proje üretin. Ben hiç dediğim dediğe girmedim, hep projelerimi anlattım. Hep yapacağım işleri anlattım. Köylere gidiyorum, soru sorularsa konuşuyorum. Soru sormasalar, ‘selamünaleyküm diyip bir çay varsa içerim’ derim. Bırakın bu işleri kötü söz sahibine aittir” dedi.