GÜNDEME BAKIŞ- CHP, 27 Ocak’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i belirledi. Soyer, 29 Ocak’ta İzmir’e gelerek çalışmalara başladı. Süreçte en çok merak edilen konuların başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Soyer’in “ortak” program yapıp yapmayacağı oldu. İlk olarak iki ismin Ödemiş, Bayındır, Tire, Bergama, Kınık, Kiraz gibi ilçelere birlikte gidecekleri açıklandı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti kapsamında farklı ilçelerde yaptığı mitinglerin dışında Kocaoğlu ve Soyer birlikte sahaya inmedi.

TİRE’YE GİDECEK
Bayındır Belediyesi, Kocaoğlu ve Soyer’in yarın (Cuma) saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılacağını bildirdi. Mitinge Soyer’in katılacağı öğrenilirken Kocaoğlu’nun programında bu mitingin yer almadığı bildirildi. Kocaoğlu’nun yarın Tire’de gerçekleştirilecek mitinge katılacağı belirtildi.

EĞER KATILIRSA…
Eğer Kocaoğlu Bayındır mitingine katılırsa bu bir ilk olacak. Kocaoğlu ve Soyer yerel seçim süresince ilk kez aynı kürsüden vatandaşlara seslenmiş olacak.