Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Gaziemir’de doğup büyüyen, CHP’nin gençlik kollarında görev almış İzel Zenginobuz Derinsu, 27 yaşında Gaziemir Belediyesi Meclis Başkanvekili seçilerek, bu gururu yaşana en genç isimlerden oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Derinsu, belediyenin 2019-2024 döneminin ikinci oturumunda ilk meclis başkanlığı heyecanını yaşadı.

DEDEM DE GAZİEMİR’DE SİYASET YAPTI
Siyasete nasıl tanıştığını anlatan CHP’li Derinsu, dedesinin de Gaziemir’de bir dönem meclis üyeliği yaptığını kaydetti. Derinsu, “1992 yılında Gaziemir’de doğdum. Yerel siyasetle ailemden dolayı hep ilgiliydim. Dedem de 1992 ila 1994 yıllarında Doğru Yol Partisi’nden meclis üyeliği yapmış. 18 yaşımı doldurduktan sonra iyiden iyiye yerel ve genel siyasete merak saldım. 22 yaşında üniversiteden mezun olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Gençlik kollarında 1 yıl hukuk sorumlusu olarak görev aldım. Bu sene meclis üyeliği başvuru yaptım ve görevime başladım” dedi.

KİMSE AYNI BASAMAKTA DURMAK İSTEMEZ
 Siyasetteki hedefini anlatan Derinsu şunları söyledi:
“Belediye kanunu gereğince başkan vekilleri seçilmek zorunda. İlk mecliste başkan vekilleri partiler tarafından gizli oylama sonucu belirleniyor. Oylama yapıldı ve 31 meclis üyesinin 31’inden oy alarak başkan vekili seçildim. Siyaset çok uzun soluklu bir süreç. Şuan 5 yıllık bir görevimiz bulunuyor. İnşallah bu görevde anlımızın akıyla görevimizin sonunu getirmeye çalışacağız. Tabi ki herkesin hedefleri bir üst kademe olur. Kimse yerinde sayıp, aynı basamakta durmak istemez. Gaziemir’imizi, İzmir’imizi ve Türkiye’yi daha ileriye taşımak bilinciyle hareket edip farklı mevkilerde yer almak isterim, tabi ki bu ne olur şuan bunu kestiremiyorum.”

İLK ETAPTA YAPACAKLARIMIZ…
Gaziemir Belediyesi olarak ilk etaptaki çalışmaları hakkında konuşan Derinsu, “İlk işimiz 23 Nisan etkinlikleri olacak. Belediyemiz tarafından 22 yıldır sürdürülen 23 Nisan Şenlikleri var. Şenlikte 10 ülkeden gelen çocukları ağırlayacağız. Burada sağlık bir program geçirebilmek için caba harcayacağız. Halil Başkan’ın vizyonunu yansıtan proje kitapçığı var, tabi ki belediye bütçemizin el verdiği sürece Gaziemir için sağlıklı bir doğa, çocuklarımız için sağlıklı gelişimlerini sürdürebilmesi için çalışacağız. Üniversite öğrencilerinin veya meslek öğrenmek isteyen kişilerin alanlar açacağız. İşveren ile konuştuğumuzda çok fazla kalifiyeli eleman eksiklerinin olduğunu söylüyorlar. Meslek edinme kurslarıyla birlikte ilk etapta bu konular üzerine yoğunlaşacağız” diye konuştu.