GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) AK Parti ve CHP’nin İzmir’de yaptığı ittifak sonrası gözler CHP ve İYİ Parti’ye çevrildi. İYİ Parti, Büyükşehir’de CHP’nin adayını destekleme kararı alırken ilçelerle ilgili her iki partinin kurmayları görüşmelerini önemli ölçüde tamamladı.

2 İLÇE İYİ PARTİ’YE
Büyükşehir ve 22 ilçede iktidar olan CHP, Kiraz ve Tire’de aday göstermeyecek. Bu iki ilçede İYİ Parti’nin adaylarını destekleyecek. Bunun yanı sıra İYİ Parti Torbalı, Selçuk, Urla, Konak ve Karşıyaka’da kendi adaylarıyla seçime girecek. İYİ Parti Tire’de eski İlçe Başkanı Atakan Duran’ı, Kiraz’da ise eski AK Partili Mehmet Emin Avşar’ı aday göstereceği ifade edildi.

İYİ PARTİ’NİN EN YÜKSEK OY ALDIĞI İLÇE!
Son milletvekili genel seçiminde Tire’de AK Parti 19 bin 414, CHP 19 bin 168, İYİ Parti 10 bin 558, MHP 4 bin 116, HDP 2 bin 247 oy almıştı. Bu sonuçla İYİ Parti İzmir’de en yüksek oy aldığı ilçe Tire olmuştu. Kiraz’da ise AK Parti 12 bin 233, CHP 9 bin 077, İYİ Parti 3 bin 277, MHP 2 bin 225 oy almıştı.

ÇİÇEK NE YAPACAK?
1999 yerel seçimlerinde Tire Belediye Başkanı seçilen Tayfur Çiçek, bir dönem aradan sonra 2009’da Demokrat Parti’den yeniden başkan seçilmişti. 2014 yerel seçimleri öncesi CHP’ye geçen Çiçek, seçilmeyi yeniden başarmıştı. CHP’nin İYİ Parti’ye bırakılması durumunda Çiçek’in ne yapacağı ise merak konusu.

SON KARAR LİDERLERİN
Öte yandan ittifak görüşmeleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşaner’in yarın ya da Cuma günü bir araya gelecekleri ve ittifaka son şekli verecekleri öğrenildi.