GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) – Siyasetin gündemini yerel seçimlerde partiler arasındaki ittifaklar belirliyor. AK Parti ve MHP İzmir Büyükşehir’de ittifak yaparken ilçelerde nasıl bir yol haritası izleyecekleri henüz netleşmedi. İlçe bazlı ittifak yapılması halinde en az 10 ilçenin alınabileceği ön görüldü.

CHP-İYİ PARTİ İZMİR’DE NE YAPACAK?
CHP-İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak noktasında nasıl bir yol haritası izleyecekleri hala netleşmedi. Görüşmelerin yarın akşama kadar süreceği ve bir netice alınacağı bildirildi. Her iki partinin İzmir özelinde nasıl bir çalışma yapacağı ise “gizemini” koruyor.

KULİSLERE DÜŞEN İDDİALAR
Her iki partinin kulislerine “ittifakla” ilgili farklı iddialar konuşulmaya devam ediyor. İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’nin Büyükşehir adayını destekleme noktasında adayın kimin olacağının önemli olduğu vurgusu yaptığı, bu anlamda da Hasan Karabağ ve Abdül Batur ismine sıcak bakabileceği öne sürüldü.

İTTİFAK OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE…
Öte yandan Gündeme Bakış her iki partinin yöneticileriyle görüştü. Parti kurmayları, “İzmir’de ittifak olabilir de olmayabilir de…Bununla ilgili net bir şey söylemek bugün için mümkün değil” yorumunda bulundu.

CHP İZMİR İLÇE BAZLI İTTİFAK İSTİYOR
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, İYİ Parti ile ilçe bazlı ittifaka sıcak baktığı bu noktada bazı girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.