Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yeni dönemde iki önemli isim yer aldı. 21. dönem İzmir Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan ile 18 ve 19’uncu dönem İzmir milletvekili, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Halil Çulhaoğlu meclise bilgi ve birikimleriyle katkıda bulunacak.

TECRÜBELERİNİ MECLİSE AKTARACAKLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci Başkanvekili CHP'li Suat Çağlayan, Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Komisyonu, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda yer aldı. Tire’den İYİ Parti listesinden meclise giren CHP’li meclis üyesi Halil Çulhaoğlu Sosyal Hizmetler Komisyonu’nda görev aldı.

BÜYÜKŞEHİR BİZİM ZAMANIMIZDAKİ TBMM’NİN GERİSİNDE DEĞİL
Meclis’te yoğun bir mesai harcayacak olan Çağlayan, Dış ilişkiler komisyonuna dikkat çekti. Çağlayan, “İki meclisi geride bıraktık, çok keyifli bir ortam var. Büyükşehir’in meclis kalitesi, bizim zamanımızdaki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geride değil. İki komisyon bir de görevlendirilmem var. Sağlıklı kentler birliğinde görevlendirildim. Sağlık ve çevre komisyonu daha önce ana hatları belli olan ve başarılı bir komisyondu. Dış ilişkiler komisyonu bulunuyor. İçerisinde Avrupa Birliği müdürlüğü ve Dış ilişkiler müdürlüğü bulunuyor. Burada yapılacak çok şey var. Bu da başkanımızın vizyonunu gösteriyor. İzmir’i çağ atlatmak istiyor. Avrupa kentleriyle yarışmasını istiyor. Zaten ben de bu konu için istedi. Bakan olmadan önce de Dış ilişkiler başkan vekilliği yaptım. Burada da aynı işleri yaptım. Başkanın değer verdiği bir komisyonda yer alacağım. Burada çok iyi, komisyona değer katacak arkadaşlarımız var. Başkanın vizyonuna boyut getirmeye çalışacağız” diye konuştu. 

HERKESİ KUCAKLAYACAK BİR MECLİS
Meclis’te yaşanacak uzlaşının altını çizen Çulhaoğlu ise, “Çok kaliteli, İzmir’in değerlerine çok bağlı bir meclis oluştu. Demokrasiyi, özgürlüğü, kardeşliği ön planda tutacak herkesi kucaklayacak ifadeler bu noktada oluyor. Tartışmaları komisyonlarda yapacağız. Uzlaşamadığımız konuları meclise taşımayı düşünüyoruz. Bütün meclis üyelerimiz, İzmir’in yararına olan işleri için hareket etmeye çalışacaktır. İyi bir dönem bizi bekliyor” diye konuştu.