GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, en az oy aldığı Kiraz’daki Dokuz Mahallesi’ne gitmesinin “hikayesini” anlattı. Soyer, “Kimseye haber vermeden, çat kapı gittik. Hatta gittiğimizde köyün kahvesi kapalıydı. Hemen açtılar. Vatandaşlar bizi görünce şok oldular. Belediye zabıtası bile oraya hiç gitmemiş! Hemen çaylar hazırlandı. Benim açımdan çok verimli geçti. Bir saat içerisinde ezberi bozduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

BENİ ÜZEN 3 İLÇE!
Soyer, Bayındır, Bergama ve Aliağa’daki seçim sonuçlarının kendisini oldukça üzdüğünü belirterek, “Bu üç ilçeyi de kazanacağımızı düşünüyordum. Sonuç beni çok üzdü. Alacağımızı düşünüyordum” dedi.

KEMALPAŞA’DA BİZİM AÇIMIZDAN SÜRPRİZ YOK
Cumhur ittifakı partilerinin yüksek oy aldığı Kemalpaşa’da kendileri açısından bir sürpriz yaşanmadığını vurgulayan Soyer, “Kemalpaşa’yı alacağımıza inanıyordum. Orada birçok miting yaptık. Saha çalışmasında bulunduk. Hiçbir sıkıntı olmadığını o zaman da gördük. Torbalı ve Menderes’te de bizim açımızdan sürpriz yok. Buraların geleceği çok önceden belliydi” dedi.

YÜZDE 58 BENİ FAZLASIYLA MEMNUN ETTİ
Aldığı yüzde 58 oy oranının kendisi fazlasıyla mutlu ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Aldığım oy oranı beni çok mutlu etti. Yüzde 60 hedefini ortaya koyduk. Bunun ne kadar zor olduğunu siyasetle uğraşan herkes bilir. Hedefimize de ulaştık. Rakibimle aramızdaki fark tam 20 puan. Farkın bu kadar yüksek olması gayet iyi. Herkes hak ettiğini aldı” diye konuştu.