Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yerel seçim öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Partisinin İzmir İl binasında açıklamalarda bulunan Dervişoğlu,  "Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. geriye sayma ya başladık. Siyasi partilerin kampanyaları devam ediyor. Temennimiz yerel seçimlerin başkan adaylarının çalışmaları üzerinden yürütülmesiydi ama bu seçim liderlerin siyasi rekabetine kurban edildi. Bu beklediğimiz ve arzuladığımız bir şey değil. Kentler yönetilecek, kentleri yönetecek başkanlar seçilecek. Program ve yöntemlerin yereli kapsaması daha doğru olurdu. İçinden çıkılamayan bir tartışma ortamının içinde bulduk. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısından başlayarak cumhurbaşkanına kadar birden bir eleştiri sistemi içinde seçim süreci geçirdik" dedi.

MİLLİYETÇİLİĞİMİN ZEKATINI VERSEM BİR MİLYON SÜLEYMAN SOYLU, BİR MİLYON HAMZA DAĞ EDER
“Geçtiğimiz günlerde çıkan bir habere göre iyi partililerin adayları arasında PKK’ların olduğuna ilişkin bir söylem vardı; bunu şiddetle reddediyorum" diyen Dervişoğlu, "Hazırlanan listelerin mesulü benim. Türkiye'nin neresinde İYİ Partili bir aday varsa altında benim imzam var. Ben Müsavat Dervişoğlu’yum. Dervişoğlu'nu PKK’lı adayları listeye yazmakla suçlayanlar akıllarını yitirmiştir. Hangi gelenekten geldiğimi ve nasıl bir siyasi geçmişe sahip olduğumu herkes iyi biliyor. Milliyetçiliğimin zekatını versem bir milyon Süleyman Soylu, bir milyon Hamza Dağ eder. Öncelikle bunu yapanlar Cumhur İttifakı'nın içinde olduğu siyasi partiler için de yapsınlar. Adaylar üzerinden araştırma yapmaya gerek yok, geçmişler üzerinden araştırma yapsak yeter. 'İYİ Parti'nin listelerinde PKK’lılar var' diyenlere verecek çok cevabımız var. Örgütlerle ilişkiyi adaylar üzerinden değil işler üzerinden yapmaları gerekiyor. Beka sorunların bahsediyorlar ama 17 senedir bu ülkeyi yönetenler beka sorunun asıl sebebidir" diye konuştu.

HDP İLİŞKİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLENLER…. 
Siyasette ortaya atışmış hiçbir iddia ve lafın karşılıksız kalmayacağının altını çizen Müsavat Dervişoğlu, "Devletin imkanlarını kullanıyorlar; ama onlara tavsiyem şudur ki, AK Parti ve MHP içindeki adaylar için de yapsınlar. Bizim listelerimizin mesulü benim. İYİ Parti'nin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak sizlerin içine sinmeyen terör örgütüyle bağlı olan hiçbir ismin altına imza atmam mümkün değildir. İddiaya konu olan Siirt, Bitlis, Van ve Hakkari gibi il, ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin de kefili benim. Hepsinin 'temiz kağıtları' elimde. Ne YSK ne de il seçim kurullarına göre adaylıklarına mani yok. Bir adayımız hakkında 'geçmişte hakkında açılmış soruşturma var' diyorlar. Adamın arabasında yapılan bir aramada iki tane Ahmet Kaya kaseti bulunmuş. Emniyette yapılan sorgusunun ardından savcılık dosya bile açma gereği duymamış. Bu adamın ağabeyi şehit olmuş. Şimdi, Ahmet Kaya'nın kastini arabasında bulunanlar terör örgütü propagandası yapmış oluyor da mezarı başında ziyaret etmiş olanlar ne oluyor?" diye sordu.

KÜRTLER CHP VE İYİ PARTİ’YE OY VERİNCE PKK’LI OLUYOR 
Yapılan eleştirilerin tek nedeninin yerel seçimlerde duydukları endişe olduğunu vurgulayan İYİ Partili Dervişoğlu, "Ankara'yı, İstanbul'u, Denizli'yi, Balıkesir'i, Antalya'yı kaybediyorlar. 30 vilayetin 15'ten fazlasını bugün itibariyle Millet İttifakı kazanıyor. Bir panik ortamı doğdu. Güneydoğulu Kürt kökenli vatandaşlarımızla bazı kesimleri karşı karşıya getirmek adına tahrikkar planları devreye sokuyorlar. AK Parti'ye oy verdiklerinde hepsi 'Sevgili Kürt kardeşlerimiz' oluyor ama Millet İttifakı'na oy verdiklerinde 'PKKlı' oluyor. Vatandaşların algılarını istismar etmekten vazgeçsinler. Biz, kutuplaştırmak için değil, kucaklaştırmak için siyaset yapıyoruz. Herkes ağzından çıkan lafa özen göstermeli. Bu milletin hafızası diridir; bireyler unutabilir ama milletler unutulmaz " diye konuştu.

TEK TEK İSİM VERDİ 
Toplantının yarısında elinde tuttuğu fotoğrafları kaldırarak basınla paylaşan Musavat Dervişoğlu, AK Parti'yi aynı konuda eleştirdi. Fotoğrafları göstererek isim isim iddialarda bulunan Dervişoğlu şu açıklamayı yaptı: "AK Parti’den milletvekili olan Orhan Miroğlu, DHP’ın, HADEP’in  DTP’nin genel başkan yardımcısıdır. AK Parti’nin milletvekili Mehmet Metiner, HDP’nin eski genel başkan yardımcısıdır.  HDP adayı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, AK Parti milletvekili adayıdır. Abdullah Zeydan’ın kardeşi Rüstem Zeydan AKP’den Hakkari adayıdır. Geçmiş seçimlere yönelik söylüyorum. HDP Milletvekili Celalet Gaydalı, kardeşi Seftar Gaydalı Bitlis’ten AKP adayıdır. Leyla Birlik HDP adayı iken, Şırnak’ta kardeşi HDP adayı Rizgin Birlik AKP adayıdır. Menemen birinci sıra belediye meclis üyesi adayı Aydın Pehlivan’ın ağabeysi Abdi Pehlivan  FETÖ’den ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Dilova AKP adayı Hazma Sayır, HDP kurucudur. Batman Saso AKP adayı Muzaffer Arslan’ın kardeşleri dağdadır."

NİHAT ZEYBEKCİ VE TUNÇ SOYER’İN YARIŞI 
"Bütün sorunları aşabilecek kudretimiz var; toplumsal gerginlik için algı yönetimine kalkışmanın hiçbir yeri yok" diyen İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Sonuçta bu seçimde yerel yöneticileri seçeceğiz. İlçe başkanlarını, meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçeceğiz. Eğer bir yarış olacaksa Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu ile yarışıyor. Nihat Zeybekci Tunç Soyer ile yarışıyor. Manisa'da  Cengiz Ergun Orkun Şıktaşlı ile yarışıyor. Burada Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in yarışı söz konusu değil. Seçim bitecek 31 Mart'ta sandıklar açıklanacak. Birçok ilde başkanlar değişecek ama vatandaş aynı pazardan alışveriş yapmaya, emekliler aynı muhabbere devam edecek. Türkiye'yi germenin hiç gereği yok. Bu da bir meşguliyettir. Bizim bu ülkede ekonomi konuşmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı hacizle karşı karşıya olan esnafı, işsiz gençleri anlatıyor. İki terör örgütünü de yaratanlar ve güçlendiren bunlardır. Yalan dolan hepsi onlarda var; bundan sonra Türkiye’de iyilikler ve güzellikler konuşulacaktır" diye konuştu.