Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çıray,  İzmir’in hiçbir siyasi partinin kalesi olmadığını altını çizerken, MHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını çıkarmamasını eleştirdi. 

TÜRKİYE’NİN İŞBİRLİĞİNE İHTİYACI VAR 
Çıray, “Yetkili arkadaşlar tarafından genel merkezlerde işbirliği görüşmeleri yapılıyor ve ben bu görüşmelerin dışındayım. Fakat şuana kadar edindiğim bilgi ve izlenimlere göre bu görüşmeler olumlu yönde devam ediyor. Türkiye’nin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, Anayasal parlamenter sistemine tekrar kavuşması için böyle bir işbirliği ihtiyacı gözüküyor.  Bu işbirliği anlayışımız sadece belediye başkanlıklarını, belediye meclis üyeliklerini paylaşmak değil, Türkiye’de hepimizin özlediği parlamenter sisteme orta ve uzun vadede geri dönüşü sağlama amacını güdüyor” dedi.



İZMİR HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN KALESİ DEĞİLDİR 
“İzmir hiçbir siyasi partinin kalesi değildir. İzmir, yüksek ahlakın, medeniyetin, demokrasinin beşiği ve kalesidir, herkesi de kucaklar. İzmir’e nereden gelirseniz gelin 6 ay sonra İzmirli olursunuz” diyen Çıray, Sayın İl Başkanımız ile de  bugün burada bu yaşanacak seçim süreci konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz.  İzmir çok önemli bir yer. İzmir demokrasinin hareketlendiği bir yerdir. İYİ Parti’de çok zor şartlar altında kurulmuş olmasına rağmen İzmir’de 7 aylık bir süreçle yüzde 11 oy almış bir parti olarak gelecek için büyük bir umut ortaya koymuştur” diye konuştu.

KÜÇÜK ORTAK FERAGAT ETSE NE YAZAR 
MHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir adayını çıkarmamasını yorumlayan Çıray, “İzmir’de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının feragat etmiş olması çok önemli bir iş değildir. İzmir’de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı feragat etse ne yazar, etmese ne yazar! Ama İzmir’de İYİ Parti’nin ve İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar’ın siyasi tavrı İzmir siyasetini etkiler. Biz bu etkileyişe başkanımız ile birlikte Türkiye çıkarları açısından bakıyoruz. Ancak İzmir’de eğer Millet için ittifak ortaya çıkacaksa, nasıl olsa seçimi kazanırız anlayışıyla aday ataması olmamasına da azami dikkat edeceğiz. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Bundan sonra somut şeyler ortaya çıkarsa Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ile hep birlikte yeniden değerlendirme yaparak İzmir için en doğrusunu yapmaya çalışacağız” diye konuştu.