İzmir’e gelerek Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye ve Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk’le görüşen Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, gerçekleşmesine sayılı günler kalan 31 Mart yerel seçimleri için her iki isme de başarılar diledi. Zeybekci, kendisine desteğe gelen Ljajic onuruna Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda ‘Rumeli-Balkan Buluşması’ gerçekleştirildi. Programa Cumhur İttifakı’nın Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan ve meclis üyesi adayları, Balkan göçmeni ve Boşnak dernekleri üyesi bin kişi katılım gösterdi. 

BANA SAHİP ÇIKIN BEN DE SİZE SAHİP ÇIKAYIM!
Açılış konuşmasında Zeybekci ve kendisini desteklemek için gelen Rasim Ljajic’e teşekkür eden Cumhur İttifakı’nın Bornova Belediye Başkan Adayı AK Partili Reşat Gençtürk, “Ben Bornova Belediye Başkan adayı olarak sizlerin desteğini almak ve beraber yönetmek için yola çıktım. Rasim Ljajic bizi desteklemek için buraya geldi. Hemşerilik budur. Biz siyasette ‘bizi aday yapmıyorlar’ diyoruz. İşte bizi AK Parti aday yaptı. Hepinizden destek istiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Bana sahip çıkın ben de sizin hepinize sahip çıkayım” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ VE GENÇTÜRK İÇİN OY İSTEDİ 
“Balkanlardan en kalbi duygularımla ve en sıcacık selamlarımla geliyorum” diyen Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, konuşmasına şöyle devam etti: İnanın bugün gönlüm, kalbim doldu. Bunu da umut ve temenni ediyorum, oylarınız Nihat beye ve Reşat beye olacaktır. Siz aslında iki ülke arasında en iyi, canlı, samimi köprümüzsünüz. Siz Balkanlarda olan kardeşlerinizle sıcacık ve samimi ilişkiler içindesiniz. Bizim daha sık görüşmemiz, gönül bağıyla daha sıkı bağlanmamız, birbirimizi daha fazla görmemiz gerekiyor. Siz ülkeme davet ediyorum. Yatırım, iş, istihdam Türkiye’nin güçlü olması Balkanların güçlü olması demektir. 30 yıl siyaset hayatı içindeyim, ama emin olun, hiçbir zaman hiçbir ülkeye gidip de ‘lütfen oyunuzu kullanın’ demedim ve oy istemedim. Sorarsanız neden? O ülkede yaşayan insanlar en iyisini bilirler. Bu ilk kez! Seçim mantık ve bilinç işidir. Hepinizden şunu rica ediyorum; oyunuzu kullanırken mantıklı düşünün! Buradaki halkın 31 Mart’ta doğru kararı vereceğinden eminim. Gerçek ve doğru karar Zeybekci ve Gençtürk için evettir! Seçimi kazandıktan sonra çok daha büyük sayıyla buraya geleceğiz ve kutlamalar yapacağız.  

LJAJİC’E TEŞEKKÜR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci konuşmasında 31 Mart yerel seçimleri üzerinden önemli mesajlar verdi. Zeybekci, “Rasim Ljajic’e bizimle beraber olduğu için teşekkür ediyorum. Biz Rasim Bey ile aslında İngilizce konuşarak da anlaşabiliriz ama kurduğumuz gönül diliyle konuşmak daha iyi. Bakanlık dönemimde Sırbistan Türkiye ilişkisinde bu iki kardeşin büyük önemi var. Bosna Hersek, Sırbistan, Türkiye üçlüsünün oluşması için de büyü katkı koyduk. Saraybosna arasındaki otoyol ve dostluk yolu tamamlandığında da Türkiye bu bağın kurucusu olacağız. Kendisi ısrarla sizle beraber olmak istedi. Eminim söylemek istediği çok şey vardır” diye konuştu. 

“İZMİR’İN BALKANLARA İHTİYACI VAR” 
İzmir’in Balkanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: Ben projelerimi saatlerce anlatabilirim ama İzmir’e siz lazımsınız! 21 yüzyılda bir İzmir destanı yazacağız. Bu hikayenin kahramanı ben değil sizsiniz. İzmir’in size ihtiyacı var. İzmir’in Balkanlara ihtiyacı var. Memleket mevzu bahis olduğunda gözünüz hiçbir şey görmez. İzmir elden gidiyor, ne olur İzmir’inize sahip çıkın. Kalan şu 1 haftalık sürede ne olur, İzmir, çocuklarımızın geleceği için tüm hemşerilerimizi kendisine getirin. Allah aşkına oyunuzu kimseye vermeyin, Nihat Zeybekci’ye değil oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir’e verin!