Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği dışında, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcılığından, İzmir’in en büyük teknoparkı İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyeliğinden, İzmir girişimciliğini geliştirmek üzere Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile kurulan Embryoniks Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim kurulu Başkanlığından da istifa etti.

Şimdiye kadar sosyal sorumluluk, iş yaşamı, girişimcilik ve inovasyon alanında pek çok projeye öncülük etme şansı bulduğunu anlatan Aslanoğlu, “Sivil toplum kuruluşlarında, Odalarda yöneticilik yaptım. Özellikle İzmir İş dünyası için çok olumlu işler yaptık. Ancak çocukluğumun geçtiği, halende yaşadığım ilçe olan Balçova için bir şeyler yapmak her zaman hayalim oldu. O yüzden bu görevlerin tamamından affımı isteyerek yola koyuldum” dedi.


“HEDEFİMİZ İLÇE BELEDİYECİLİĞİNDE EZBER BOZMAK”

Şenol Aslanoğlu, günümüz siyasetinde “çözüm odaklı bir sosyal demokrat” kimliğine ihtiyaç olduğunu, tüm dünyada da sosyal demokratların bu şekilde başarıya ulaştığını vurguladı. Aslanoğlu, titiz fizibilite çalışmalarına ve sokaktaki yurttaşın görüşlerine dayanan çok ciddi projeler ortaya çıkardıklarını belirterek, “Bunun arkasında da genç, dinamik, yenilikçi bir ekip var ve hedefimiz Türkiye ilçe belediyeciliğinde ezber bozmak, fark yaratmak. Hayatın her alanında yerleştirmeye çalıştığım girişimcilik ve inovasyon kültürünü çağdaş belediyeciliğe de uyarlayarak çok özgün bir model ortaya koyacağız. Projelerimizin detaylarını önümüzdeki günlerde renkli bir sunumla paylaşacağız” diye konuştu.

ASLANOĞLU KİMDİR?
1981-86 Balçova Orhangazi İlkokulu’nu, 1986-89 Balçova Lisesi Ortaokul kısmını, 1989-92 yılları arasında İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği eğitimini tamamlayarak iş hayatına atıldı. Mesleği ile ilgili çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelere, sempozyumlara katıldı, bildiriler sundu. 2009-2014 yılları arasında Balçova Belediye Meclis Üyeliği görevinde de bulunmuş olan Aslanoğlu, adaylık için istifa etmeden önce İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi’ydi. Evli ve iki çocuk babası olan Aslanoğlu, 7Bölge Müdürlüğü ile  Ordu’dan Adana’ya, İzmir’den Konya’ya her ilde 150çalışan ile danışmanlık hizmeti veren A Artı Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve beş yıldır her sene düzenli olarak yapılan İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Yürütme Kurulu Başkanı görevlerini yürütüyor.