AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bugüne kadar milletin iradesi üzerinde hiçbir irade tanımadıklarını belirtti. Nihat Zeybekci, eşi  Ayşen Zeybekci ve çocuklarıyla oyunu kullanmak için Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu'na geldi. Zeybekci'ye AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül eşlik etti.  Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Zeybekci, dört aylık seçim kampanyası sonunda oy kullandıklarını dile getirdi.  

Zeybekci, "Milletimizin iradesi üzerinde bugüne kadar hiçbir irade tanımadık. Milletimizin vereceği karar bizim için saygı göstereceğimiz bir karar olacaktır. Milletimiz isabetli karar verecektir. Temenni ediyoruz ki İzmir'imiz 21. yüzyıldaki şehirler yarışındaki yerini alsın diye gayret gösterdik. Sonuçları itibarıyla da İzmir'imiz için hayırlı olan dolayısıyla Türkiye'miz için hayırlı olan seçim sonuçları çıksın inşallah diyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İzmirlilere şunu diyoruz. İzmir kazansın. Oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir'inize ve geleceğinize verin diyorum." diye konuştu. Aysen Zeybekci de kazananın İzmir olmasını dilediklerini ifade etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, eşi Nuriye Şengül ve çocuklarıyla birlikte Bayraklı'da oyunu kullandı. Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'ndaki 1013 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Şengül, yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diledi. Başkan Şengül, "İzmir'e ilişkin projelerimizi ve halkımızın neden bizi seçmesi gerektiğini, teşkilatımızla birlikte bugüne kadar anlattık. Artık mühür milletimizde. Sandıktan çıkacak her sonuç, elbette kabulümüzdür. Ama ben inanıyorum ki İzmir,  tercihini bizden yana kullanacak. Bu seçimin kazananı İzmir olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, oyunu İzmir'de kullandı. Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacağı Bayraklı ilçesindeki Şehit Nazımbey İlkokuluna, eşi Zeynep, çocukları Zumra, Zeren ve Fatma Zehra ile geldi. Okul bahçesinde partililerce karşılanan Dağ, "2167" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek sandık görevlileriyle selamlaştı. Dağ, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, kullanılan oyların ülkeye ve İzmir'e hayırlı olmasını diledi.  Bunun bir yerel seçim olduğunu anımsatan Dağ, "Şehrimizi 5 sene yönetecek kişilere oy verdik. Önümüzdeki 5 sene İzmir'e ve ülkemize şehri emin olan ve şehirlerin hassasiyetlerini, duyarlılıklarını bilen, toplumun hassasiyetlerini bilen isimlerin seçilmesini temenni ediyorum. Milletimizin feraseti kuvvetlidir. Bu noktada bir tercihin çıkacağından endişemiz yok." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin eşi ile birlikte sabah saatlerinde oyunu kullandı. Karşıyaka Şemikler İlkokulu 2380 numaralı sandıkta oyunu kullanan Şahin, “oyumuzun Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Şimdi söz sırası Türkiye’de ve İzmir’de… Hemşehrilerimizin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. Seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk. ve saygı çerçevesi içerisinde geçmesi için bütün hemşehrilerimizin hassasiyet göstermesini rica ediyorum” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, oyunu ailesiyle birlikte Konak Yapıcıoğlu İlkokulu 1123 nolu sandıkta kullandı. Seçim kampanyası süresince kendisine eşlik eden ve yanından hiç ayrılmayan oğlu Burak ve kızı Büşra Eroğlu ile birlikte oy kullanan Eroğlu, "Seçimler Ülkemize, Milletimize, İzmir’imize, Konak’ımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi kazanan Türkiye olsun, kazanan İzmir olsun, kazanan Konak olsun" dedi.

AK Parti Selçuk Belediye Başkanı Osman Başterzi, oy kullanmaya tekerlekli sandalye ile geldi. Başterzi, "Seçimler, demokrasilerin bayramıdır. Bayram havasında bir seçim geçirmemiz ümidiyle, eşim Nesrin Başterzi Hanımefendi ile birlikte oyumuzu kullandık. Tüm Selçuk'umuza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. 

“Değişim Zamanı Bornova!” diyen AK Parti Bornova Belediye Başkanı Reşat Gençtürk, “Günaydın değerli Bornovalılar... Ortak hedefimiz olan daha yaşanabilir bir Bornova için haydi hep birlikte sandıklara... Oyumuzu kullanalım ve geleceğimize sahip çıkalım” dedi.

AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Arif Uğurlu ise, “Eşim ve çocuklarımla beraber oyumuzu 75. Yıl Okulu’nda kullanıp, oy kullanan hemşehrilerimizle selamlaştık. Umarım ülkemiz, ilimiz ve Kemalpaşa’mız için hayırlısı olur. Sandık başında görev yapan tüm görevlilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyor, kolaylılar diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Nazmi Yılmaz oyunu Şehit Üsteğmen Murat Yıldız Anadolu Lisesi'nde kullandı. Yılmaz, “Kalbim, evim Gaziemir için herkesin oyuna talibiz. Söz verdiğim gibi bir kez daha buradan ifade ediyorum "Herkesin ve her kesimin başkanı olacağım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan, “İzmir Milletvekilimiz Ceyda Bölünmez Çankırı ve İlçe Başkanımız İrfan Doğruca ile birlikte Basın Sitesi Mahallemizde bulunan Adnan Mazıcı İlkokulu’nda oyumuzu kullandık. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, eşi Hatice Arslan ve oğlu Alaaddin Arslan ile Efeler Mahallesinde bulunan Hasan Ali Yücel Orta Okulunda oyunu kullandı. Çıkışta bir açıklama yapan Mustafa Arslan, seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Seçimler çok güzel bir 31 Mart sabahında başladı. Hem şahsım adıma hem de ülkem adına hayırlı olmasını diliyorum. Oy kullanmayan vatandaşlarımızın da oy kullanmaları için sandık başına çağırıyorum” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, oyunu Tepekule Mahallesi’nde bulunan Mustafa Uygur Ortaokulu’nda 1337 numaralı sandıkta eşi Makbule Aslan ve çocuklarıyla birlikte kullandı. Oy verme işleminin ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aslan “Yaklaşık 3 aylık seçim çalışmalarımızın ardından oylarımızı kullandık. Her vatandaşımızı oy kullanmaya davet ediyorum. Ümit ediyorum ki 31 Mart yerel seçimlerinin Bayraklı’ya, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Karabağlar’da sandık ve okulları gezdikten sonra Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ve AK Parti Konak İlçe Teşkilatı ile birlikte oyunu kullanmak üzere Konak İmam Hatip Ortaokulu’na geçti. 1060 No’lu sandıkta AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ile birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Bölünmez Çankırı, şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerinden sonra 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla bugün tekrar sandık başına gittik. Yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diliyorum. 30 ilçede ve Büyükşehirde adaylarımızla birlikte İzmir’i karış karış dolaşarak kendimizi anlatmaya çalıştık. Sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmadık. Artık son sözü necip milletimiz sandıkta söyleyecek. Ben inanıyorum ki İzmir halkı, tercihini hizmetten yana kullanacaktır. Bu seçimin kazananı İzmir olacaktır. Seçimlerin bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum."