GÜNDEME BAKIŞ- CHP Buca Belediye Başkan adayı gösterilen Suat Nezir’in geri çekilmesine bir tepki de STK’lardan geldi. Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyon üyeleri de CHP İzmir İl Başkanlığı’na Nezir’in yerine Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesini protesto etmek için siyah çelenk bıraktı. Balkan kökenli Suat Nezir’in şaibesiz, partisine bağlı bir isim olduğunu ve ‘ayak oyunları’ sonucu değiştirildiğini savunan İzmir Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, beraberindeki 4 federasyon ve 58 Rumeli Balkan Derneği temsilcileriyle birlikte CHP İzmir İl Binası önünde bir basın açıklaması da yaptı.

BİRTAKIM AYAK OYUNLARINI AHLAKİ VE ONURLU BULMUYORUZ 
Yaşanan gelişmeleri kınayan Şavaşan, “Suat Nezir bu onurlu görevi üstlenmek adına ilçesine gelerek çalışmalara başlamış ekip oluşturmuş, büro kiralamış, araç giydirmiş ve maddi-manevi emek sarfetmiştir. Bu süreçte genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e gelerek aday tanıtımında da bir kez daha Buca adayı olarak Nezir’i takdim etmiştir. Ne var ki, 19 Şubat Salı günü genel merkez Nezir’in adaylığını hiçbir neden göstermeden hiçe saymış bir başkasını açıklamıştır. Böyle bir olay Türk siyasi tarihinde görülmüş değildir. Birtakım ayak oyunlarıyla yapılan aday değişikliğini insani, ahlaki ve onurlu bulmuyoruz” dedi.

“YANLIŞTAN DÖNÜN”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i eleştiren ve CHP Genel Merkezi’ne çağrıda bulunan Savaşan, “CHP İzmir İl Başkanının tavrı ve açıklamaları aday olarak belirlenen ve herkesçe benimsenen Suat Nezir’i tüm Bucalıları ve Balkan Rumeli camiasını kırmış ve rencide etmiştir. Suat Nezir şaibesiz, düzgün, partisine bağlı, parti disiplinine saygılı bir arkadaşımızdır. Yapılan haksızlık Nezir’i onarılmaz şekilde kırmış, Buca’da hem tepkiyle karşılanmış hem Nezir ailesinde hem de Balkan Rumeli camiasında büyük yara açmıştır. Bu yara kendisi de bir Balkanlı olan Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu CHP’ye büyük zarar verecektir. Bu büyük yanlıştan dönülmediği takdirde, telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşayacağımız aşikardır. Akli selimin galip gelip derhal bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Aksi halde camiamız tepkisiz kalmayacaktır. Tek ve vazgeçilmez adayımız Suat Nezir’dir ve sonuna kadar arkasındayız. Kaybeden Suat Nezir değil kaybedilen Balkan Rumeli camiası olacaktır”  diye konuştu.

Öte yandan federasyon temsilcileri durumun düzeltilmemesi durumunda Ankara’ya gideceklerini de belirtti.