GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin İzmir’deki tecrübeli ve sevilen ismin Ali Yılmaz, Konak Belediye Başkan adayı olup seçilmesi halinde “katılımcı” anlayışa sahip bir yönetim tarzı sergileyeceğini söyledi. CHP’li Yılmaz, “Yerinden yönetime öne alacağız. İnsanlar yaşadığı yerden ne kadar fazla faydalanırsa geleceğe o kadar iyi bakar. Hakkını, hukukunu koruyan insan tarzını Konak’ta olmasını istiyoruz. Biz bunun olması için elimizden geleni yapacağız. Bireyin özgürleşmesi lazım. Komitelerin kurulmasını önemsiyorum. Demokratik bir yönetim anlayışıyla Konak Türkiye’ye örnek bir kent olur” dedi.

HALKIN SESİ OLACAĞIM
Başkanlığı döneminde halkın sesi olacağını vurgulayan Konak Belediye Başkan aday adayı Ali Yılmaz, “İnsanlar bu kentten eşit olarak faydalanmalı. Kadını, erkeği, genci, çocuğu yani herkes için çeşitli projelerimiz var. Halk ne istiyorsa onu gerçekleştireceğiz. ‘ben yaptım oldu’ anlayışı kesinlikle bizim yönetimimizde olmayacak. Halkın sesi olacağımı özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.  

KONAK’IN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR. YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
CHP’li Yılmaz, Konak’ta kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, “

Yerinde dönüşümü önemsiyoruz. Bir adanın içerisinde yaşayan insanlar var. Kendi yerlerinden ayrılmadan, evlerini yerinde yapacağız. Ada bazında dönüşüm olacak. Dönüşüm nasıl olacağını o mahallenin insanları karar verecek. Yol, yeşil alan, parklar, sosyal donatı alanlarını belirleyeceğiz. Teknik elemanlar, mühendisler işin içerisinde olacak.

Konak mutlaka akıllı ve yaşanabilir bir kent olacak. Isınmasından aydınlatılmasına, temizliğinden yapılarına kadar bir bütünlük içerisinde olacak” dedi.