GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’in emektar isimlerinden, il eski Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Ali Engin, İzmir’i Cumhuriyet ve Atatürk değerlenin en üst seviyede yaşandığı bir şehir olarak nitelendirdi. Engin, “İzmirlilerin hayatlarından memnun olduklarına inanıyorum. Bazı şehirlerdeki hoşgörüsüzlüğün, aşırı betonlaşmanın, doğa katliamının İzmir’de olmadığını ve bunun bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geçen seçimlerde Büyükşehir’de yüzde 49 oy almıştık. Bu oranın yüzde 55’e doğru gideceğine inanıyorum” dedi.

ADAYLAR İCRACI OLMALI!
Yerel seçim atmosferinin her zaman farklı olduğunu vurgulayan Engin, “ Adayların CHP felsefesine inanan, sosyal demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, her inanca, kimliğine saygı duyan, vizyoner, icracı olması lazım. Bütçe yönetecek, kentin geleceğini tasarlayacak, ona göre kente vizyon koyacak isimler olması lazım. Ben CHP’de bu insanların var olduğunu biliyorum. CHP aynı zamanda bir okul. Bu okulda öğrendiğimiz çok şey var. Bu öğrendiklerimizi icracı makama geldiğinde her türlü kültür, sanat, alt yapı ve çevre projeleriyle bunu sergileyeceğiz” dedi.

SOSYO-EKONOMİK YAPILARI BİRBİRİNE BENZİYOR!
CHP’li Engin, Karşıyaka’dan aday adayı olmasına karşın birçok ilçe için adının geçmesiyle ilgili olarak ise, “İl başkanlığı yaptım, icracı bir kişiliğimiz var. Her ilçeden sivil toplum kuruluşları, esnaflar, vatandaşlar, partililer, muhtarlarla diyaloğumuz var. Siyasetteki tecrübemiz, kapsayıcı tutumumuz, oradaki insanlarda, ‘bizim ilçemizden aday ol’ beklentisi yaratmış olabilir. Ayrıca da özellikle metropol ilçelerin sorunları da çözümleri de aynı. Sosyolojileri de aynı. İcracı bir CHP’li başkan metropol ilçelerin tamamında görev yapabilir. Tabi ki önemli olan oturduğu, siyaset yaptığı yerdir ama bu tür talepler yok değil. Sınır komşusu ilçelerde de CHP’li başkanların gerek ekonomik gerek insan kaynaklarını birleştirmesi, birlikte projeler üretmesi kaçınılmaz olacaktır. Çünkü sınırlar iç içe geçmiş durumda. Sosyo-ekonomik yapıları birbirlerine benziyor” diye konuştu.

PARTİME ASLA KÜSMEDİM, BİR YERE GİTMEDİM HEP ÇALIŞTIM
Engin, “Geçmiş süreçte haksızlığa uğradığınız yönünde partililerden eleştiriler var. Ne dersiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Zaman zaman bu tür adaletsizlik olmadı değil. Siyaseti idealler için yaptığımdan, hiçbir şekilde parti içerisinde kızan, öfke duyan, başka partiye geçen, parti aleyhine çalışanlar gibi olmadım. Partinin bir organizma olduğunu zaman zaman eksiklikler yapılabileceğini ama bu eksiklikleri düzeltebilecek kapasitesi olduğuna inandım. CHP’de il başkanlığı yapmak hayatım boyunca onur duyacağım bir görev. Yeni bir dönem giriyoruz. Birikimim, iş deneyimim partili bir belediyle başkanı olarak şehrime hizmet olarak sunmak istiyorum. Partimizin değerlendirmesini bekliyoruz”

MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM!
Belediye başkanı seçilmesi durumunda makam aracı kullanmayacağını anlatan Ali Engin, “Belediyecilik hayır ve iyilik yapma kurumu. Aynı zamanda Kamu kurumu… Burası kar amaçlı yerler değil. Bir şirket değil. Amacınız iyilik ve hayır yapmak. Önceliğiniz de dezavantajlı kesimlerden başlamak. Belediyecilikte denk bütçe çok önemli. Bu denge içerisinde planlama, yeşil alan, çevre sorunları, eğitim projeleriyle gelirimizi ve giderimizi denk tutarak, zarar uğratmadan, iş barışı kurarak, çalışanları da bu hedefe motive ederek hareket edeceğim. İyilik yapma duygusuna binlerce insanı hissettirmek gerekiyor. Başkan olmam durumunda kendime ait aracı kullanmaya devam edeceğim. Arkadaşlarımdan da bunu isteyeceğim. Biz zengin bir ülke değiliz. Çocuk bezinden bile vergi alan bir ülkeyiz. Bizim petrolümüz doğalgazımız yok. Biz hizmet için geliyoruz” dedi.

İL VE İLÇE BAŞKANLARININ GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ
2014’de yerel seçim sürecini yönettiğini hatırlatan CHP’li Engin, “Bu yerel seçim olduğuna göre bu işin il ve ilçe başkanlarına daha çok bırakılması lazım. Genel merkezimiz iyi niyetli olabilir ama 24 saat burayı soluyan, insanlarla görüşen bu arkadaşlarımız. Bu asla unutulmamalı” diye konuştu.  

ÖRNEK BİR MODEL OLUŞTURDU
Engin, “Aziz Bey İzmir’e çok önemli hizmetler yaptı. Ben de kendisiyle il başkanlığım döneminde çalıştım. Uyumlu bir süreç yaşadık. Hem İzmir’e hem de partimize hizmetleri oldu. Hep şükranla anılacaktır. Yeni gelen arkadaşımızla yapılan yatırımların, projelerin devamını sağlayacaktır. Örnek bir model oluşturdu. Bu model partimizin de önemli bir gücü olacaktır” dedi.