Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ – (ÖZEL HABER) CHP-İYİ Parti arasında meclis üyeliklerinde yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; 25 ilçede İYİ Parti adaylarının CHP listelerinden aday gösterilecek. Bu 25 ilçede toplam 51 İYİ Partili seçilebilir yerlerden aday gösterileceği öğrenildi. Bu 51 meclis üyesinden ise 7’si Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin seçilmesi öngörüldü.

TİRE VE KİRAZ’DA İYİ PARTİ SAYISI…
İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz’da ise CHP’liler İYİ Parti listelerinden aday olacak. Bu iki ilçede İYİ Partili meclis üyesi sayısı CHP’den bir fazla olacak. Karşıyaka, Urla ve Selçuk’ta ise her iki parti kendi meclis üyesi aday listeleriyle seçime girecek.

İYİ PARTİLİLER CHP’YE, CHP’LİLER İYİ PARTİ’YE GEÇECEK
25 ilçede 51 İYİ Partili meclis üyesi adayı partilerinden istifa ederek CHP’ye geçecek ve CHP listelerinden aday gösterilecek. İYİ Partililer tüzüğün 12. maddesinden altı oklu olacak.
Tire ve Kiraz’da ise CHP’li meclis üyesi adayları partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçecek ve İYİ Parti listelerinden aday gösterilecek.

HANGİ İLÇEDE KAÇ MECLİS ÜYESİ
İki parti arasında gün içerisinde bir protokol imzalanarak genel merkezlere gönderilecek. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye gör Karabağlar 2, Bornova’da 1, Bayraklı’da 2, Konak’ta 3, Narlıdere’de 1 meclis üyesi kontenjanı İYİ Parti’ye bırakıldı. Ayrıca Karabağılar ve Bornova’da Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği için birer isim İYİ Parti’ye bırakıldı.