GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in tecrübeli siyasetçilerinden, CHP Konak eski İlçe Başkanı, Konak Belediyesi Başkan aday adayı Ali Yılmaz insan odaklı, Konak’ı ve dolayısıyla İzmir’i kalkındıracak projeler hazırladığını söyledi.  Kentin merkezi Konak için hep projeleri ve hayallerinin olduğunu belirten CHP’li Yılmaz, “İlçemize hep dışarıdan gelen yönetimler oldu. Konak farklı bir vizyon çizmeli, biz hep bunu savunduk. Eğer genel merkezimiz bana görev verirse 2001’den bu yana oluşturduğum projeleri hayata geçirmek istiyorum” dedi.

100 YILIN PROJELERİ!
Yılmaz, “100 yılın projeleri olarak adlandırdığı birçok projemiz var. Bunları dünden bugüne hazırlamadık. Oluşturduğum ekipte mimarlar, mühendisler var. Konak’ta dünya sağlık merkezi oluşturacağız. İlçemiz buna çok uygun. Kahramanlar-Yenişehir hattında çok sayıda sağlık tesisi var. Konak Tıp Fakültesini bir vakıf aracılığıyla onu oluşturacağız. Tarihi öne çıkaracak projelerimiz olacak. İkiçeşmelik’te herkesin bildiği bir otopark var. Tarih tam ortasında duruyor. Ondan kurtulmamız gerekiyor.
Ayrıca Agora turizmin merkezi haline gelmeli. Kale ile bağlantı olması için teleferik projemiz var. Kalenin hareketlenmesi gerekiyor. Biz bunu sağlayacağız. Bunları yaparken de Büyükşehir Belediyemizle çalışacağız. Yeşildereyi yeşil vadi yapmak istiyorum. Bunu 2002’den bu yana savunuyorum. O bölgedeki binalar yıkılacak. Bunu kamulaştırarak yapacağız. Orada teknelerin yüzmesi, çay bahçelerinin olması için mücadele vereceğiz. Eskişehir bunu başardı, biz de başarabiliriz” dedi.

EĞENLENCİ MERKEZİ
Konak’ta Roman kökenli vatandaş sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkan aday adayı CHP’li Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Buralara eğlence merkezlerini dönüştüreceğiz. Roman vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, yeteneklerini kullanacağız. Yunanistan’ın bazı bölgelerinde bu anlattığım şeyler var. Bunu biz de yapabiliriz. Hayata geçireceğimiz projelerle Konak’ta yaşayan insanların hayat standartlarını yükseltmek istiyoruz. Kurvaziyer turizmin gelişmesi için Konak öncülük edecek. Alsancak limanı Konak’ta. Bunun için Büyükşehir Belediyemizin de desteği çok önemli. Kemeraltı belli bir saatten sonra kapanan bir yer. Biz burayı geç saatlere kadar açık tutulmasını sağlayacağız. Bu anlamda da istihdamı artırılmasına katkı koyacağız. Bizim dönemimizde “kiralık” yer bulmakta zorlanılacak. Bu kadar iddialıyız. Turizm geliştirdiğimizde beraberden birçok şey gelişecek. Konak’taki fuar alanının kongreler merkezine dönüştüreceğiz. Konak halkına ait o olan. Büyükşehirle bunları konuşacağız. Gerçekten orasını kongreler merkezi yaptığımızda Kodak kültür, turizm ve ticaret merkezine dönüşecek” dedi.

BİLİM KENTİ KONAK!
CHP’li Ali Yılmaz, Konak’ı bilim kenti yapacaklarını, İzmir’den beyin göçünü engelleyeceklerini vurguladı. Yılmaz, “Çocuklarımız için çalışma atölyelerini yapacağız. Alsancak sokaklarında “korkulacak” sokaklar olmayacak. Bilimsel çalışan öğrenci merkezleri olacak. Konak’ı akıllı kent olarak düşünüyoruz. Akıllı kentin yönetimini de eski alışkanlıklardan kurtulup e-hizmetle yönetilmesini sağlayacağız. Kentin dokusu bozulmuş durumda. Konak Tüneli yapıldı. Kenti ikiye ayırdılar. Sanki oradan otoban geçiyor!. Meydana giden yere taşıt girmez. Dünyada bunun örneği yok. Kent dokusunu korumak için çalışacağız. Bunu da çok önemsiyoruz. Projelerimizin her biri Konak’ı dünya markası yapacak” diye konuştu.