Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ - CHP’de Çeşme Belediye Başkanlığı için iddialı isimlerin başında gelen Onur Saatli, belediye başkan adayı gösterilip seçilmesi durumunda ilçede hayata geçireceği  projeleri anlattı. Genç ve dinamik bir kadro ile yola çıkacaklarını belirten Saatli, çalışma ekibinden farklı meslek gruplarından isimlerin yer aldığını söyledi.

ONLARDAN ALDIĞIMIZ DESTEK GÜCÜMÜÇE GÜÇ KATTI!
Saatli, “Çeşme’de 11 aday adayı bulunuyor. 37 yaşındayım, çocukluğumdan beri turizmin içerisindeyim. Pansiyonculuk, plaj işletmeciliği restorancılık, otelcilik aynı zamanda ihtisas aldığımız alanda da yürüyorum. Baba mesleğini de yürütmeye çalışıyoruz. Halkın içerisinde siyasete aile olarak devam ettik. Bu yola çıktığımda da parti büyüklerime delegelerine eski belediye başkanlarımızı, eski ilçe başkanlarımızın, neredeyse 25 mahalle muhtarımızın tamamını ziyaret ederek Çeşme için neler yapacağımızı, nasıl bir vizyonla yola çıktığımızı anlattık. Onlardan aldığımız destek gücümüze güç kattı. Çeşme artık eski Çeşme değil, büyük bir kent haline geldi. Bu ilçeyi yönetmek için çok ciddi bir dinamizme, ciddi bir yönetime ihtiyaç var. Sorunların çözülmesi için ciddi bir efor sarf edilmesi gerekiyor. Biz kadromuzu kurarken, her meslek gurubundan, kadınından, gencine, emeklisi ile oluşturduk. Kadromuzu kurarken ‘aklı başında ve dürüst insanlar’ olsun dedik. Dürüstlük ve halkın içinden gelmesi ekibimiz için vazgeçilmez bir özelliktir. Bu göreve talip olacak insanların, belediyelerle ya da iştiraki şirketlerle bir ticaretinin bulunmasını doğru bulmuyorum. Buna karar verecekler, ya siyaset yapacaklar ya da ticaret yapacaklar. Belediyenin imkanlarını kullanacaksa bir kişi siyaset yapmamalıdır. Bizde doğru ve dinamik bir ekiple yola çıktığımıza inanıyoruz” dedi.

TERMAL TEDAVİ MERKEZİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ!
Çeşme’nin ciddi eksiklerinin olduğuna değinen Saatli, “İlçemizde ciddi eksiklikler ve sorunlar bulunuyor. Çeşme her geçen gün büyüyen, gelişen nüfusu artan bir bölge. İstanbul-İzmir otoyolunun devreye girmesiyle birlikte buradaki yoğunluk daha da artacak. Yerleşik nüfus ve yaz dönemi yoğunluğu da artacak. Buna yönelik artık ciddi yatırımlar yapmak zorundayız. Kentin alt yapısında, kanalizasyon, su alt yapı sorunlarını Büyükşehir Belediyemizle koordinasyonlu bir şekilde çalışarak ilçedeki bütün sorunları çözmemiz gerekiyor. Plajlarımız bizim vitrinimiz, Ilıca bizim gözbebeğimiz, görev verilmesi halinde hemen çalışmalarımıza başlayarak ciddi bir düzenleme yapacağız. Kapalı pazaryerinden, kültür merkezine çeşitli mahallelerimizde anaokulu ve kreşe kadar ciddi yatırımları hayata geçireceğiz. Ilıca bizim elimizdeki bir elmas, pırlantadır. Yıldızburnu’nda denizde kaynayan yer altı kaynağımız bulunuyor. Ilıcadaki garajımızın bulunduğu belediyemize ait yer altı su kaynakları bulunuyor. Bu bölgeyi termal turizme açılmalıdır. Ilıcamız yıllardır atıl durumda kaldı, hak ettiği yatırımları alamadı. Yapabiliyorsak belediye kaynaklarımıza, yapamıyorsak da özel sektörünün desteğini alarak termal tedavi merkezini yapmak zorundayız. Bunu başarmamız halinde yabancı turisti, yabancı tur operatörlerini çekerek sezonu bütün yıla yayabiliriz” diye konuştu.

ALT YAPI VE PLAJ VURGUSU
Saatli, “Bizim önceliğimiz, alt yapıyla birlikte üst yapıyı da hizmetler götürmek olacak. Yaz dönemi boyunca burada ulaşımda ciddi sıkıntılar var. İnsanlar ana yolda saatleri bulan beklemeler maruz kalıyor. Bizim belirlediğimiz iki noktada özellikle kavşak düzenlemeleri yapmak zorundayız. Belirlediğimiz çevre yolu projesiyle birlikte şehir içi trafik sorunu çözmek zorundayız. İnsanların ailece gideceği, zaman geçirebileceği ciddi eksiklerimiz var. Bir tiyatro, düzgün bir sinema, kültür merkezimiz yok. Belirlediğimiz nokta hukuki altyapısını ve fizibilitesini de araştırarak ilçemize bir kültür merkezi kazandıracağız. Kapalı pazaryeri ile alakalı projemizi hayata kazandıracağız. Çeşme ve Alaçatı’da özellikle kışları da çekilmez hale gelen bir otopark sorunu var. Çeşme’de iki, Alacatı’da bir yer altı otoparkı yapmak istiyoruz.  Arada kalan bölgeyi yeni modern bir kent meydanı haline getireceğiz. Modern şehirciliğe yakışan, Çeşme’ye yakışan bölgede ticareti canlandıracak bir merkez yapacağız. Tabi ki halkçıyız, halkın yanındayız, hizmet götüreceğiz. Fakat halkçılık demek kirlilik demek değildir. Plajlarımızda ciddi bir organizasyon ve ekip kurarak Ilıca ve diğer plajlarının kamp haline gelmesinin önüne geçeceğiz. Kamp yapmak isteyen karavan turizme yönelik Pırlanta bölgesinde uygun yerler hazırlayacağız. Ama Ilıca gibi gözbebeğimiz olan ve dünyada nadir bulunan bir yeri daha güzel bir alan olması için çalışacağız” dedi.

İNSANLARI ÇARŞILARA ÇEKECEĞİZ
Saatli, “Esnafın her geçen gün gelirleri artmasına rağmen cebe kalan faaliyet geliri azalmakta. Çeşme’de Alaçatı’da para harcayacak insanları çarşılara çekmek için projeler üreteceğiz. Çarşıları canlandıracağız, ulaşımı kolaylaştıracak. Çarşılara yakın yerlerde yeraltı otoparkı yapacağız. Müşteriler, yer altı otoparklarına araçlarını park ederek yürüyen merdiven ve asansörlerle çarşının merkezine çıkacaklar. Bunu sağladığımızda faaliyet gösterdiğimiz esnaflara kolaylık sağlayabileceğiz” diye konuştu.

ÇEŞME’YE EN İYİ HİZMET VERECEK KİŞİLERİN GELMESİNİ İSTİYORUZ
Adaylık için yola çıkma nedenini açıklayan Saatli şunları söyledi: Babam gençliğinden beri siyasetin içerisinde yer aldı. Ömrünü siyasete vermiş bir insandır. Bir evde siyaset konuşuluyorsa bundan kaçmanız mümkün değildir. Her zaman babamın beraber olduk, parti için çalıştık. Son 14 yıldır, vazifemden dolayı partimde resmi görevde olmam mümkün olmadı. Önceliğimiz CHP’nin bayrağını Çeşme’de dalgalandırmaktır. Çeşme halkının en iyi hizmet verecek bir ekibin göreve gelmesi için çalışıyoruz. Biz bu ekiple bunun altından kalkacağımıza inanıyorum. Bu yola çıktığımızda ailemin olurunu, düşüncelerine aldım. Bazı yerlerde şunun kuklası olacaklar, bunların boyunduruğu altında kalacakları gibi yorumlarda bulunuyorlar. Ben bu yola çıktığımda ömrünü bu siyasete adamış insanların görüşlerini aldım, ekibe dahil olmalarını istedim. Bu insanların benim arkamda durmaları bana onur verir. Hiç kimsenin eteğini öpmedim, icazet almadım.”

HAYALİNDEKİ ÇEŞME’Yİ ANLATTI
“Çeşme’nin yarışacağı kentler, İspanya’da Mallorca, Fransa’da Monaco’dur” diyen Saatli, “ Çeşme’deki hayalimiz büyük. Biz Çeşme’yi bir Antalya, bir Bodrum olarak hayal etmiyoruz. Burada yapacağız alt yapı ve üst yapı projeleriyle gerek iç gerekse dış turizmde kuvvetli ivmeyi kazandıracağımıza inanıyorum. Düzgün dürüst bir ekip ile yola çıktık, Çeşme’deki hayallerimiz için çocuklarımızın geleceği için ilçenin doğal yapısını bozmadan geliştirmektir” diye konuştu.

KOOPERATİF KURACAĞIZ
Çeşme’de tarıma yönelik bir kooperatifin bulunmadığı ve bunun için proje hazırladıklarını kaydeden Saatli, “Çeşme kendine has mikroklima bölgesidir. Çeşme’nin anasonu en iyisi idi. Çeşme’de yetişen mandalinayı, kavunu, enginarı hiçbir yerde bulamazsınız. Bu ürünleri yeniden gözde yapmak için, köylüyü de işin içine katarak belediyenin öncülüğünde bir kooperatif kuracağız. Yerel ürünlerin tanıtılması, çiftçinin mağdur olmaması için gereken neyse onu yapacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Çeşme’nin sakız enginarı dediğimiz ürünleri yetiştiricisi her sene 4-5 tanesi dolandırılıyor. Ürününün bir kısmını satar, alacağını tamamını tahsil edemez. Neden böyle oluyor? Bunu başaran CHP’li belediyelerimiz var. Kuracağımız kooperatif çatısı altında üreticiye alım garantisi vererek, alıp, işleyip neden pazarlamayalım? Ekibimizde de bu konuda ciddi bilgi birikimi olan bu işi yapan arkadaşımız var. Profesyonel arkadaşlarımıza da danıştık. Çeşme’nin tarımına da ciddi bir ivme kazandıracağız” dedi.