GÜNDEME BAKIŞ- CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Gündeme Bakış TV’ye konuk oldu. Kılıç, Seçim çalışmalarını ve projelerine anlattı. Kılıç, “Yaklaşık 23 yıllık CHP geçmişim var. Gençlik kollarında afişleme, bayraklama yapan, verilen her görevi yerine getiren bir Erhan Kılıç var. Partimizde ilçe yönetim kurulunda, ilçe başkan yardımcılığı, CHP’de Buca’da ilçe seçim görevini üstelendim. Buca Atatürk Düşünce Derneği’nde (ADD) 2 dönem başkanlık yaptım. Şuan ADD genel kurul delegeliğim devam ediyor. Kumpas davalarında çok ciddi bir savunmanlık yapıp adalet aradık. Buca’da yaklaşık 5 yıllık meclis üyeliğim devam ediyor” dedi.

ADAYLIKLIK SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Buca’da seçim çalışmalarını çok iyi gittiğini ve seçime çok iyi bir sonuçla kazanacaklarını ifade eden Kılıç, “CHP tüzüğünde adaylar; ön seçim, eğilim ve atama şeklinde belirleniyor. Ön seçim olmadığı için her partilinin bu işe laik olduğunu düşünüyorum. CHP’nin felsefesinin içine sindirmiş herkes bu görevi yerine getirebilir. Partimiz bizi uygun gördü. Biz de bu seçim sonucu en iyi şekilde kazanıp, projelerimizi hayata geçireceğiz. Bütün ilçe örgütümüz sahada, herhangi bir sorunumuz yok” diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK, BUNU ÇÖZECEĞİZ!
Buca’nın sorunlarına değinen Kılıç, “Buca’nın en büyük sorunu trafik yoğunluğu… Buca bir manada otel kent konumunda. Buca’da yaşayan vatandaşlarımızın çoğunu iş yeri Buca’nın dışında yer alıyor. Bu da bazı saatlerde trafik yoğunluğunun artmasına neden oluyor.  Aynı zamanda Buca ciddi bir nüfus yoğunluğuna sahip. Buca’nın çevresinin otobanlarla çevrelenmesinden dolayı hinterlandı zayıf kalıyor. Biz buna öncelikli olarak yer altı raylı sistemi çoğaltacağız. Sağ olsun Sayın Aziz Başkanımız, bununla ilgili olarak bir çalışma yaptı ve proje bakanlıkta onaylanmayı bekliyor. Sayın Tunç Soyer’in de Buca Metrosu en önemli projelerinden bir tanesidir. Bu proje hayata geçtiğinde trafik yoğunlukları azalacak. Üçkuyular, Çevik 1 Meydanı, At heykellerinin bulunduğu bölgelere trafiği azalmaya yönelik çalışmalarımız olacak” dedi.

CEZAEVİ PROJESİ VE RAKİBİ ARSLAN’A ÇAĞRI
Buca’da çokça konuşulan cezaevinin kaldırılması konusunu değerlendiren Kılıç, AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a da çağrıda bulundu. Kılıç, “Şuan ki Belediye Başkanımız Levent Pirişitina diğer belediye başkanları gibi Buca’daki cezaevinin kaldırılması yönünde yerine projeler ürettiler. Resmi ve gayri resmi talepte bulundular fakat bakanlık bunları görmemezlikten geldi. Diğer aday arkadaşımız seçim reklamında bu konuyu işlemiş. Göreve geldiğinde cezaevinin kaldırması halinde görevinden istifa edeceği yönünde notere taaddütname vermiş. Buradan sesleniyorum, bence notere gerek yok. Benim teklifim; birlikte bakanlığa gidelim. Bakanlık ‘hanginiz seçilirse seçilsin ceza evini kaldıracağım’  taaddütünü aldıktan sonra projeyi birlikte yapalım. Ama ranta yönelik değil, halka yönelik koşuluyla olursa… Belediyeler siyaset üstü partiler üstü organlardır. Halka hizmet için olan kurumlardır. Eğer samimilerse gelsinler gidip birlikte çözelim” diye konuştu.

CEZAEVİNİN YERİNE GEZİ YA DA ATA PARKI
Kılıç, “Buca herhangi bir planlama ilkelerine uymadan, çarpık bir şekilde, kendiliğinden oluşmuş bir kent. Sadece ıslah imar planlama yapılmış. Bu da çok ciddi bir yeşil alan azlığını yaratıyor. Öncelikli olarak cezaevinin kaldırılması durumda, vatandaşlarımızın nefes alabileceği, ağırlığı yeşillik olan bir yaşam alanı olması yönünde projemiz var. Hatta bu alanın ismini Gezi Parkı ya da Ata Park koyabiliriz” dedi. 

PROJELERİNİ ANLATTI
Projelerinden bahseden Kılıç, şunları söyledi: “
Gençlere yönelik projeler çok basit. Gençlerimiz çok ahım şahım şeyler istemiyor. Öğrenciler boş zamanlarını geçirebilecek alanlar istiyorlar. Buca’da bunları bulamadıkları zaman farklı semtlere gitmek zorunda kalıyorlar. Biz öğrencileri bu yönden de ağırlamak istiyoruz. Kapalı bir spor salonu yok. Tam olimpik bir havuz düşüyoruz. Lokal spor tesisleri yapmayı düşünüyoruz. Tiyatro projemiz var. Önceliğimiz bu olacak. Ben hep yaşanılabilir, huzurlu, trafikte daha az zamanın geçildiği bir Buca hayal ediyorum.Kentin sembolü olmuş bir markayı yok sayılarak bir belediye başkanlığı yapılmayacağını düşünüyorum. Bucaspor’u yok sayamayız. Son zamanlarda yaşadığı sorunlardan dolayı istenmeyen bir duruma geldi. Kendi kendine yetebilir duruma getirmemiz gerekiyor. Öncelikle lokal dokunuşlar ara ara desteklerle takımın kalkınması gerekiyor. Bu da Buca’da yaratacağı yeni bir heyecanla takımızı Süper Lig’de göreceğiz. Hali hazırda pırlanta merkezlerimiz var. vatandaşlarımız buralarda ihtiyaçlarını gidiyorlar. Çok olumlu tepki alınıyor. Bunların sayısın artıracağız. Bunun yanında kadınlarımızın istidamızı artıracak projeler üreteceğiz. Nokta atışı ile kreşler açacağız. Kadınlarımıza yönelik kooperatif projelerimiz var.  Belediyeler istihdam yaratacak kurumlar değil. Belediyemiz personel alınımı konusunda ciddi bir konuma ulaşmış durumda. Bunun yerine yeni istihdam alanları kuracağız. Fabrikalarla koordineli bir şekilde gençlere iş garantili meslek edinme kursları yaratacağız.”

İDDİALI OY HEDEFİ
Kılıç, seçimleri büyük bir fakla kazanacağını savunarak, “Geçtiğimiz yerel seçimlerde yaklaşık 15 bin oy farkı vardı. Biz bunu daha da artırmak istiyoruz. Ben daha önce 40 bin demiştim ama bunu 50 bine çıkardım. Yaptığımız bunu çok rahat görebiliyoruz. Yaklaşık 16 puanlık bir fark görünüyor. Bu sayının son haftasına doğru daha da artacak” diye konuştu.