GÜNDEME BAKIŞ- Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtlayan Engin, Narlıdere ile ilgili projelerini açıkladı.

PARTİMİZ BANA GÜVENDİ, GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM
İzmir’e ve Narlıdere’ye en iyi hizmeti vereceği sözünü veren Engin, “Siyaseti hiçbir zaman kişisel kariyer olarak görmedim. Bir şeye inandım, her CHP’liler gibi partiye üye olurken Türkiye’yi ve dünyayı değiştirmek için üye oldum. Pertek gibi 7-8 bin kişilik bir ilçeden bir köy öğretmenin oğlu olarak İzmir’e geldim ve bu şehirde il başkanı oldum. Bundan daha büyük onur olamaz benim için. Hizmet ettik. Belediye başkanlığı görevi topluma hizmet etme alanlarıydı. Denk gelemedi ama ben çalışmalarıma devam ettim. Bu dönem partimiz görev verdi. İlçelerin sorunlarını İzmir’in genel vizyonundan ayırmak da doğru değil. Partimiz, bana güven duydu, ben hiçbir zaman bana duyulan bu güveni boşa çıkarmayacağım. Narlıdere ve İzmirlilere en iyi hizmetleri yapacağım” diye konuştu.

YİNE ŞAMPİYON İLÇE OLACAĞIZ
Narlıdere’nin CHP’nin oy oranını en yüksek olduğu ilçe olduğunun altını çizen Engin, yüzde 80 hedefini yineleyerek, “Bu dönem belediye başkanlığı yapma hedefim vardı çünkü partide edindiğim tecrübem, iş tecrübem, önerilerim vardı. Bunu bir belediye başkanı olarak yapmak istiyordum. Tabi ki önceliğim büyük nüfuslu bir ilçede yapmaktı fakat, partimiz kadrolarını planlamak zorunda. Bir bütçe yönetip sorunları doğru yöneteceksiniz. Küçük bütçe ile büyük işler yapmanız gerekiyor. Parti bu planlama yaparken bana öyle uygun oldu. Mutlaka politik kimliğine uygun olduğu için beni burada aday gösterdiler. Narlıdere, partimizin her zaman yüksek oyların aldığı yer oldu. Ben de partinin il başkanı olarak oy oranında şampiyon olan bir ilçeyi yeniden şampiyon yapmak zorundayım.   Narlıdere halkının bizi mahcup etmeyeceğini düşünüyorum. Yine bizi Türkiye’nin ve İzmir’in şampiyon ilçesi yapacaklarına inanıyorum. Narlıdere’de oy oranını yüzde 80 olarak açıklamıştım. Adalet, özgürlük, eşitlik isteyen vatandaşlarımızın oy oranı yüzde 85’ti. Tayip Erdoğan’ın MHP ile girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Narlıdere’de yüzde 15 oy aldı. Şimdi AKP Narlıdere’de aday çıkarmayarak MHP’yi destekleyecek. CHP-MHP yarışı olacak. Ben inanıyorum ki yüzde 80 civarında oy alacağız. 20 günlük temaslarında da bunu görüyorum” dedi.

NARLIDERE BENİ SAHİPLENDİ
Engin, “Narlıdere’de İzmir’in her tarafından oturan insanlar var. Bir hafta 10 gün içerisinde, beni tanımayanlara da, ‘Ali Bey iyi ki geldi, inanın ki çok şanslısınız’ diyen olmuştur. Bir hafta içerisinde fikir birliği oldu bu da benim çok mutlu etti. Örgütle, aday adaylarıyla bir araya geldik. Burada ortak bir konsensüs yakaladığımız için çok mutluyum.  Sayın Abdül Batur ve İlçe Başkanımız beni çok yakından tanıyor. Bu hedefimizi bu yüzden koyduk” diye konuştu.

TARİHİ DOKUYU KORUYACAĞIZ
Narlıdere’nin tarihi dokuyu koruyacaklarını kaydeden Engin, “Yavaş yavaş projelerimiz olgunlaştı. Narlıdere’deki ormanımızı, temiz denizimizi, mandalina bahçelerimizi yani tarihi dokumuzu koruyacağız.  Sosyal demokrat, Atatürkçüler olarak, şehre bakışımız, Birincisi, şehir yayalar ve insanlar için, tekerlekli araçlar için değil. İkincisi insanların daha rahatları yaşayacağız sosyal donatıların korunacağı ve daha rahat yaşayacağı bir şehir. Biz bu iki üzerinde yoğunlaşacağız.  Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi kentsel dönüşüm yerinde ve komşularıyla oturacak. Yüzde yüz uzlaşı olacak. Belediyenin denetiminde olacak. Narlıdere’yi böyle kalkındıracağız.

İLK YAPACAĞIM ŞEY…
Benim en büyük iddialarım da birisi de Narlıdere kültür ve sanat seviyesi oldukça yüksek. Bizim bunu daha öne çıkarmamızı lazım ve söz veriyorum; İlk yapacağım şey ise Narlıdere, bir Akdeniz şehri olduğu için üstü açık tiyatro ve salonu yapacağız. 5 yılda mutlaka yapacağım. Sokak sağlıklaştırması yapacağız. Aydınlatması yapılmış, yağmur suları tahlilleri yapılmış, kaldırımları genişletilmiş sokaktaki binaların yenileşmiş bir alan yapacağız. Otoparkları mümkünse yer alacağız. Bunları mümkünse Büyükşehir’in bütçesiyle de yapacağız. Bunları Sayın Tunç Soyer ile birlikte yapacağız. Sayın Abdül Batur, 20 sene Narlıdere’de belediye başkanlığı yapmış ve ilçeye gönül vermiş biri. Şimdi büyük bir bütçeli ilçede başkanlık yapacak. Sayın Batur da bize bütçe desteği verecek. Konak’la kardeş şehir olacak. Narlıdere’ye engelli merkezi, kreş, spor salonu yapılmasında destek alacağız. Narlıdere belki de gecekondusu sıfıra inecek ilçe olacak. Kültür sanatı, lise ve üniversite öğrencileri ile yapacağız.  54 parkı yemyeşil olacak. Hiçbir belediye işçimizi işten çıkarmayacağız. Tek şartımız Narlıdere’ye yüzde yüz hizmet etmek olacaktır” dedi.