GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, uzun süren sessizliği bozdu ve CHP’nin HDP ile işbirliği yaptığı iddialarına sert tepki gösterdi. 

 İFTİRALARLA 41 AY CEZAEVİNDE YATTIK İFTİRALARINIZDAN KURTULAMADIK!
Çelebi, “2004 MGK kararlarını uygulamayıp FETÖ’yü koruyanlar, 2007’de terör tanımını değiştirip Fethullah Gülen’i kurtaranlar, 2010 referandumu ile yargıyı FETÖ’ye teslim edenler, Kozmik Odaya FETÖ’cüleri sokanlar, FETÖ için özel para basanlar, kumpas davalarla orduyu hallaç pamuğu gibi atarak genelkurmay başkanını terörist yapanlar, 17 Aralık milat diyerek 18 Aralık’ta Fehmi Koru’yu ara bulsun diye Pensilvanya’ya götürenler, tüm bunları yaparak darbeye giden yolların taşlarını döşeyenler bugün bizlere FETÖ’cü iftirası atıyorlar. İftiralarla 41 ay cezaevinde yattık, iftiralarınızdan kurtulamadık! Bu işleri yapanlara hatırlatalım: Utanma duygusu sermayedir” dedi.

“SİZ PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DİYENLERİ, CHP TÜRK SUBAYLARINI VEKİL YAPTI!”
CHP’li Çelebi sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün bize PKK ile yan yanasınız diyenler dün Habur’da teröristleri şenliklerle karşılayanlar, mahkemeleri teröristlerin ayağına götürenler. Bugün Beka diyenler dün 2014 yılında 290 operasyon talebinin 8’ine onay vererek silahlı kuvvetlerin elini kolunu bağlayanlar. Bugün listelerinizde sicilleri temiz olmasına rağmen PKK’lı var diyenler PKK terör örgütü değildir diyenleri partisine vekil yapanlar. Siz onları vekil yaparsınız CHP subayları yapar. Ben Türk Subayı olarak burada vekilim. Terörle mücadeleden geliyorum. Beni halkımız subay yaptı, halkın partisi de vekil yaptı. Siz kim bize terör lekesi bulaştırmak kim Başka kapıya!”