GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de Bayraklı krizi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PM’den “Aday belirleme” yetkisi almasıyla aşıldı. Bir önceki PM’de MYK tarafından Bayraklı için belirlenen Cevat Durak ismi, CHP İzmir eski Milletvekili ve PM Üyesi Erdal Aksünger’in başını çektiği muhalif PM üyelerinin vetosuna takılmış, aynı toplantıda Aksünger Bayraklığı adaylığı için önerilmişti. Muhaliflerin bu hamlesi Kılıçdaroğlu’nun, “Bayraklı adayını bir sonraki PM’de belirleyeceğiz” demesiyle ötelenmişti.

 KRİZ BÜYÜDÜ
Bugünkü PM’de Bayraklı adaylığı için kriz büyüdü. Muhalif PM üyeleri açık oylama istedi. CHP lideri ise aday belirleme yetkisini kendisine verilmesini istedi. Tartışmaların ardından da yetkiyi aldı.

İSTEDİĞİ İSMİ ATAYABİLİR
Kılıçdaroğlu’nun bu yetkiyi almasının ardından partide, “Daha önce PM tarafından reddedilen isim atanır mı atanamaz mı?” tartışması başladı. Bu tartışmalara son noktayı CHP’nin avukat vekillerinden Murat Bakan son noktayı yoktu. Bakan, “Genel başkanımız aday belirleme yetkisini kendisine aldı. Bu dakikadan sonra istediği ismi atayabilir. Bu, daha önce PM’de reddedilen bir isim de olabilir. Tüzük açısından bir sıkıntı yok” dedi.