GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de İzmir adayını belirlemek için düğmeye basılıyor.  CHP genel merkezi Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya gibi Büyükşehir adayları kamuoyuna açıklarken İzmir adayını sona bırakmıştı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı açıklamada İzmir adayını önümüzdeki PM’de belirleyebileceklerini söylemişti.

İZMİR HAFTA SONU MASAYA YATIRILIYOR
Gündeme Bakış’ın genel merkez kaynaklarından edindiği bilgiye göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin İzmir’le ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili hafta sonu raporları alarak kurmaylarıyla masaya yatıracak. Eğer çalışmalar yetişirse İzmir adayı 16 Ocak'ta yapılacak PM’de oylanacak. 

MİLLETVEKİLLERİ OLMASIN DİYE BİR ŞEY YOK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Milletvekilleri Büyükşehir’e aday olmasın” sözüyle genel bir çerçeve çizdiği ve istisnai durumlarda vekillerin aday gösterildiği, her il gibi İzmir için de bunun geçerli olduğu kaydedildi.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Parti kulislerinde Büyükşehir adaylığı için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Murat Bakan isimleri öne çıktı.

BAZI İLÇELER AÇIKLANABİLİR
Öte yandan önümüzdeki PM’de CHP’de olmayan bazı belediye başkanlarının açıklanabileceği ifade edildi. İzmir’de Menderes, Selçuk, Aliağa, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri AK Parti ve MHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor.