GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de geçtiğimiz pazar günü toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin Narlıdere’den aday gösterilmişti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise Konak’a kaydırılmıştı.

GENEL MERKEZ KARARINA HERKES UYMALI!
CHP’nin tecrübeli ve sevilen ismi Engin’in Narlıdere’den aday gösterilmesi olumlu karşılandı. Engin’in adaylığına CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve yönetiminden tam destek geldi. Bu akşam toplanan yönetim kurulu, genel merkezin aldığı karara herkesin harfiyen uyması gerektiği noktasında ortak bir görüş bildirdiği öğrenildi.  

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PARTİYE ZARAR VERİYORLAR!
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, yönetim kurulu toplantısında genel merkezin aldığı kararlarla ilgili bazı olumsuz paylaşımlarda bulunan bazı belediye başkan aday adayları ile partililerin uyarılması kararlaştırıldı. Bu gibi paylaşımlar yapanların disipline sevk edilmesi noktasında bazı yönetim kurulu üyelerinin görüş bildirdiği ifade edildi.   

FIRAT"TAN AÇIKLAMA
Toplantı sonrası konuşan Fırat, "Seçilmiş bir Parti Meclisi var. Biz Parti Meclisinin dışında bir irade koyamayız. Bizim konu hakkında karar alma irademiz yok. Net ve açık söylüyorum. Ali Engin ile ilgili bir tepki yok. Kendisinin partiye emeği ortada. Aday adayı arkadaşlarımızın dışarıdan bir aday olmaması noktasında sürecin başında ortaya koydukları bir irade var. Genel Merkezimizin, Parti Meclisimizin aldığı bir karar.  Bu konuyla ilgili herhangi bir eylem içinde bulunma gibi bir tavrımız olmaz. CHP 95 yıllık kurumsal bir partidir. Kurullarla çalışır. Biz yetkili kuruldan alınan karara saygı duyuyoruz. Seçimlere hep birlikte girip kenetlenip başarılı olacağız" dedi.