“Karşıyaka Dünyada Marka Kent Olacak hedefi ile yola çıktıklarını belirten Yavaşoğlu, Karşıyaka için ekibi ile birlikte 1 yılı aşkın süredir aralıksız olarak çalışarak hazırladıkları projeleri Karşıyakalılara anlattıklarını söyledi.



ÇOCUK KENTİ KURULACAK
Karşıyaka’ya Yakışacak başlığı altında 4 büyük proje içerisinde Karşıyaka’yı marka kent yapacaklarının altını çizen Yavaşoğlu, “Dünya’da Çocuklara Ait İlk ve Tek Toprak Parçası”nın Karşıyaka’da olacağını vurguladı. Yavaşoğlu, “Dünya’da tek; mülkiyeti dahil tamamıyla tüm dünya çocuklarına ait bir toprak parçası, Karşıyaka’da olacak. UNİCEF ile ortak yürütülmesi hedeflenen projele kapsamında uluslararası niteliklere sahip Çocuk Parlamentosuyla, Çocuk Radyo Televizyon İstasyonuyla, Çocuk Konaklama birimleriyle, kültür, sanat, bilim merkezleriyle, tamamen çocuk üzerine ihtisaslaşmış sağlık merkeziyle, çocuklara yönelik tasarlanmış uluslararası nitelikte spor tesisleriyle, yaratıcı zeka gelişimi, beceri geliştirme, üstün yetenek gelişimi, sanat, siyaset, dostluk, barış vb konularda ve amaçlarda her ayrıntısı çocuklara göre düşünülerek yaratılmış ve tüm dünya uluslarının çocuklarının yan yana gelebildiği bir çocuk kenti. Çocuk kenti, dünyada tek olma özelliği ile Karşıyaka’nın dünyaca tanınmasını sağlayacak” dedi.

“OLMAZLARI OLUR YAPACAĞIZ”
Karşıyaka halkının her alandaki ihtiyaçlarını Karşıyaka halkını dinleyerek oluşturduklarını vurgulayan Yavaşoğlu, projeler için “Bütçe Yok” kavramına karşı çıktıklarını akıllı projeler ve işbirlikleri ile Karşıyaka için her şeyi yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Yavaşoğlu, “Hayaller; inananların ve dönüştürenlerin gerçekleştirdikleridir; yeşil kırmızı inançla gülümseyen Karşıyaka için imkansızlıkları olmaz denilenleri olur yapan bir Karşıyaka yerel yönetimi tüm Karşıyakalıların özlemidir” diye konuştu.

YERELDE TAM DEMOKRASİ
Öncelikle “Maç Sahada Kazanılır” diyen Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yavaşoğlu; Sahada olacağım, belediyeyi koltuktan değil; Karşıyakalılarla beraber sokakta çalışarak yöneteceğim. “Yaşamı Kolaylaştıracak Çözümlerle, Tutulan Sözler ve Sosyal Demokrat Belediyecilik Anlayışı ile Karşıyaka'nın Siyasete İnancı Geri Gelecek, Karşıyakalı'nın Yüzü Güldürecek bir başkan olacağım.