CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan, seçime 72 saat kala bir basın açıklaması yaparak, mevcut belediye yönetiminden hesap sordu. Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun görevi devraldığında kasada para olduğunu, yatırımların çoğunun da devlet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle yapıldığını hatırlatan Candan, "Belediye şimdi borç batağında. Nerede bu paralar? Nereye harcadın, hangi hizmet için kullandın?" diye çıkıştı.

İÇİ BOŞ VAATLERDE BULUNUYOR
Seçim sürecinin, CHP açısından dürüst, temiz ve her tür provokasyondan uzak bir şekilde başarıyla devam ettiğini belirten İlçe Başkanı Gizem Candan, "Mevcut belediye başkanı, seçimi kaybedeceğini anladığı için söylemlerini sertleştirmeye ve  seçimden seçime hatırladığı vatandaşların özgür iradelerini içi boş vaatler ve maddi kaynağı bilinmeyen türlü hediyelerle satın alma çabasına girmiştir. Ancak Menderes halkı bu ucuz oyunlara gelmeyecek kadar zeki ve bilinçlidir" dedi ve vatandaşlara şu mesajları verdi:

HAYAL SATMAYI SÜRDÜRÜYOR
"Mevcut belediye başkanı göreve talip olduğunda Menderes halkına tam 99 proje vaat etmiştir. Bu projeleri gerçekleştirmeden şimdi de 72 projeyle daha halkımızın karşısına çıkabiliyor olması, kendisinin hayal satmayı prensip haline getirmiş olduğunun bir göstergesidir. Bugün övünerek anlattığı, 12 dönümlük arazisinin 5 dönümünü bir vatandaşımızın bağışladığı ancak bir türlü bitirilemeyen hastane Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor. Ayrıca Menderes çevre yolundaki palmiye ağaçları ve refüj düzenlemesi Karayolları tarafından, ilçede açılan 6 halı saha reklam karşılığında Spor Toto tarafından, Çukuraltı sahil projesinin büyük bir kısmı da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Tüm bu projeler devlet ve büyükşehir tarafından finanse edilmesine rağmen borçsuz ve kasasında nakit parayla devraldığı belediyeyi personelin yasal hakkı olan ikramiye ve gıda yardımlarını veremeyecek kadar devasa bir borç batağına sürüklemiştir."

2 MİLYON TL'YE VARAN AÇIK VAR
"Sayıştay raporunda yer alan bulgulara göre, açıklanan mali tablolar ile belediyenin kasasında bulunan para arasındaki 2 milyon TL'ye varan kayıp ve yine aynı raporda yer alan Özel Kalem Müdürlüğü'ne yapılan kıyak atamalar, belediyeye ait olan taşınmazların yeni ihale yapılmadan sözleşmelerinin uzatılması gibi bir çok bulgu belediyemizdeyapılan usulsüzlük ve kanunsuzlukların kanıtıdır. Yapılan kıyak atamalar dışında muhtelif kadrolara yerleştirdiği eş, dost, akrabalarıyla belediyeyi tam bir aile şirketine çevirerek yandaşları için rant kapısı haline getirmiş, bu nedenle kendi partilisinin bile tepkisini çekmiştir."

MAFYAVARİ BİR YÖNETİM ZİHNİYETİ
Menderes sınırları içinde Büyükşehir Belediyesi'nin yapmaya başladığı altyapı ve yol çalışmaları sırasında önce zabıta ekipleri ve işçilerin, daha sonra da bizzat belediye başkanının, kalabalık bir grupla gelerek çalışmaları engellediğini belirten İlçe Başkanı Gizem Candan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir ekiplerinin Oğlananası'nda yapmayı planladığı altyapı ve yol çalışmalarında kullanacağı iş makinalarının park edileceği ve depo olarak kullanılacak yer konusunda muhtar ile belediye başkanı arasında telefonda tartışma yaşanmıştır. Kısa bir süre sonra muhtar evinden çıkarken üç kişinin saldırısına uğramıştır. Bu olaylar, belediyemizin nasıl mafyavari bir şekilde yönetildiğini gözler önüne sermektedir."

İŞÇİSİNİ, İŞÇİSİNE YUHALATTI
"Enflasyon oranının çok altında zam teklif ederek sendikalı emekçisini mağdur eden, haklı mücadeleleri sırasında işçisini işçisine yuhalatan yönetim anlayışıyla tarihe geçen mevcut belediye başkanı, mezhep ve siyasi görüş farklılığı nedeniyle birçok işçinin işine son vermiştir. Başkan, böylece emeğe ve emekçiye karşı saygısızlığını da göstermiştir.

Saygısızlık konusunda kadınları da es geçmeyen başkan önceki yıllarda sosyal medya üzerinden kendisine eleştiri getiren bir kadın hemşehrimize “Şerefsiz, haysiyetsiz, namussuzlar yılardır bu insanlara ne yaptınız bir tane örnek göster, o zaman çamur at. Siz ve sizin gibi merhametsiz köpekler yok olmaya mahkumsunuz...” yorumunu yazarak ağır hakaret ve ithamlarda bulunmuştur."

Candan sözlerini "31 Mart Yerel Seçimleri, güzel ilçemize hiçbir faydası olmayan kavgacı, ayrıştırıcı, ötekileştirici, rantçı zihniyetten kurtulup; yerine birleştirici, samimi, hoşgörülü, yenilikçi, şeffaf belediyecilik anlayışını hep birlikte inşa edeceğimiz büyük bir fırsat olacaktır" ifadesiyle tamamladı.