Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın il başkanlığından “habersiz” yaptığı programlar parti örgütünde rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.

İLÇE BAŞKANLARIYLA BULUŞMUŞTU

Özkan, kasım ayı başında ilçe başkanlarıyla bir otelde bir araya gelerek yerel seçimi masaya yatırmıştı. Toplantıya katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Örgütsel toplantıların il başkanı önderliğinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu toplantıda da paylaştım. Tuncay Bey'in daveti samimi ve iyi niyetli bir davet. O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza ben de davette bulundum ve katılmalarını istedim. Tuncay Bey bizim İzmir vekilimizdir. Ancak burada genel başkanımızı ve genel merkezi temsil eden il başkanıdır. Bizim bu konuda tereddütümüz yok. Onda da bir kafa karışıklığı ve tereddüt olmadığını düşünüyoruz. Ancak yine de bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor. demişti.

BİRLİKTE SİNEMAYA GİTTİLER!
Özkan geçtiğimiz hafta sonu geldiği İzmir’de Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gurusçu, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli İlçe B,aşkanı Mert Özcan, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı,Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Beydağ İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu, Tire İlçe Başkanı Şenol Uçar, Mendres İlçe Başkanı Turgay Güler ve bazı belediye başkan aday adaylarıyla müslüm filmini izlemişti. Bu durum CHP İzmir İl Başkanlığı’nda büyük rahatsızlık yarattı.

NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR!
İl Başkanı Yücel’in yakın çevresine, “Tuncay Özkan örgüt içerisinde ikilik yaratıyor. Daha önce de bunu yaptı. Uyarılarımızı dikkate almıyor” dediği öne sürüldü. Yücel’in bugün genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmede Özkan rahatsızlığını gündeme getireceği öğrenildi.

GÜVENMEYİN DEMİŞTİ
Öte yandan Özkan’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirilen MYK toplantısında bir ilçe başkanı atamasıyla ilgili Kılıçdaroğlu’na “Deniz Yücel’in söylediklerine inanmayın. O Aziz Kocaoğlu’nun adamı” dediği öne sürülmüştü.