Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday olamayacağını açıklamasından sonra başlayan aday arayışı hala sürüyor. Kulislerde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in isim adaylık noktasında en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor.

AK PARTİ’NİN ADAYINA GÖRE Mİ ŞEKİLLENECEK?
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Ekonominin eski patronu Nihat Zeybekci’yi aday göstermesi, “CHP’de ekonomi kökenli birini aday gösterecek?” sorusunu akla getirdi. Parti kulislerinde ise ekonomiyi bilen birinden ziyade İzmir’i ve İzmirlileri bilen birinin aday gösterilmesi gerektiği görüşü ön plana çıktı.

YORGANCILAR İSMİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ
AK Parti’nin Zeybekci hamlesinin ardından, geçtiğimiz günlerde adı sıklıkla Büyükşehir adaylığı için geçen, Başkan Kocaoğlu’nun sıcak baktığı EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın ismi yeniden gündeme geldi. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; CHP genel merkez yöneticileri Yorgancılar’la temas kurdu. Yorgancılar, bu teması doğruladı ancak görevini sürdürdüğünü söyledi.

EĞER GÖREV VERİLİRSE
Yorgancılar’ın yakın çevresine, “Ben bir yere aday adayı olmam. Görevim gereği bu doğru olmaz. Eğer bana resmen bir teklif gelirse bunu değerlendiririm. Gerekirse taşın altına elimizi koyarız” dediği bildirildi.