Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ –(ÖZEL HABER)  CHP ve İYİ Parti İzmir’de ittifak yaptı. İYİ Parti, Büyükşehir’de aday çıkarmadı. CHP, İYİ Parti’ye Tire ve Kiraz’ı barktı. Ana muhalefet partisi bu iki ilçede aday çıkarmadı. İYİ Parti Karşıyaka, Urla ve Selçuk’ta seçime kendi adaylarıyla girmeye karar verdi.  Konak ve Torbalı’da ilk önce kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıklarken daha sonra bu karardan vazgeçildi ve bu iki ilçede de CHP’nin belediye başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırıldı.

10 GÜNDÜR SIKI PAZARLIK
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın başkanlık yaptığı heyetler geçtiğimiz haftadan bu yana defalarca görüşerek meclis üyeliklerinde nasıl bir ittifak yapılacağı noktasında sıkı bir pazarlık içerisine girdi.

ANLAŞMAYA BU AKŞAM VARILDI
Dün akşam CHP ve İYİ Parti heyeti İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda son bir kez bir araya geldi. Yapılan müzakereler sonucu 25 ilçede İYİ Parti adaylarının CHP listelerinden aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Bu 25 ilçede toplam 51 İYİ Partili seçilebilir yerlerden aday gösterileceği öğrenildi. Bu 51 meclis üyesinden ise 7’si Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin seçilmesi öngörüldü.

TİRE VE KİRAZ’DA İYİ PARTİ SAYISI…
İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz’da ise CHP’liler İYİ Parti listelerinden aday olacak. Bu iki ilçede İYİ Partili meclis üyesi sayısı CHP’den bir fazla olacak.

KARŞIYAKA, URLA VE SELÇUK’TA HERKES KENDİ BAŞINA
Karşıyaka, Urla ve Selçuk’ta ise her iki parti kendi meclis üyesi aday listeleriyle seçime girecek.

YARIN DUYURULACAK
CHP ve İYİ Parti kurmayları yarın (cuma) varılan anlaşmayla ilgili parti örgütlerine bilgilendirme yapacak.