GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin aday belirleme sürecinde en etkili isimlerinden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gündeme Bakış’a konuştu. Torun, Buca’da aday değişikliğine gidilmesi ile ilgili, “Partimiz bu yönde bir karar aldı. Bu karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Biz Buca’da adayımızı açıkladık. Resmi adayımızı duyurduk ve ilgili kurullara bildirdik. Bir değişiklik söz konusu asla değil. Bir önceki isimle ilgili bir değerlendirmemiz yok” diye konuştu.

ÇALIŞMA GRUBU İZMİR’E GELECEK
CHP’li Torun, İzmir'e özel bir çalışma grubu göndereceklerini belirterek, “Aslında sadece İzmir'e değil, tüm Büyükşehirler için çalışma grupları oluşturuyoruz. Daha hızlı ve verimli karar alabilmek adına bunu yapacağız. Çalışma grubunun içerisinde genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz olacak. Henüz isimleri belirlemedik” dedi.

MECLİS LİSTELERİNE MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL
Meclis aday listelerine genel merkezin müdahale ettiği yönündeki iddialarla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Böyle bir şey söz konusu değil. Bütün listeler il ve ilçe başkanı, adaylarımızla birlikte yapıldı” dedi.

İZMİR YÜZDE 60’IN ÜZERİNE ÇIKACAK
Torun, tüm iller için farklı anketler yapıldığını belirterek, “İzmir’de önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde 60’ın üzerine çıkacağımıza eminim” dedi.