Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Buca adayının değişmesi ve birçok ilçede meclis üyesi aday listelerine genel merkezin müdahale etmesi kriz çıkardı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, “Özellikle Malatya milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Güzelbahçe’den tut, Karaburun ve Buca’ya kadar birçok yerin değiştirilmesinde rol almasını da anlamış değilim. Çiğli’deki adayı Narlıdere’den aday yapmak akıl tutulması. Akıl alır gibi değil. Çiğli neresi, Narlıdere neresi? Buca’da iki kez isim açıklanıyor ve geri çekiliyor. Süreç iyi yönetilmedi" ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, “Mevcut aday çekildi yalanı” ile Genel Başkan da yanıltılarak, belediye başkan aday adayı dahi olmamış birini seçim kuruluna vermek, ne ahlaka ne onura ne de Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne yakışmaz” sözleri tartışmaya farklı bir boyut kazandırdı.

O DA AYNI İSMİ SUÇLADI!
Adaylıktan çekilen Suat Nezir’de bugün yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın, Deniz Yücel, Kasım Akdağ ve diğer Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte hazırladığı hiçbir geçerliliği olmayan adaylıktan çekildiğimi iddia eden tamamıyla yalan ve yanlış ifadelerle hazırlanmış bir tutanakla Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek, “Adaylıktan çekildiğimi” söylediler” demişti!

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ İSİM KONUŞKU: “KİM SÖYLÜYORSA SİYASİ ŞİZOFRENDİR!”
Parti genel merkezi tarafından, İzmir’deki meclis listelerinden sorumlu olan ve tartışmaların odağındaki isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gündeme Bakış’a konuştu. Ağbaba, “Meclis üyesi listelerini ben yapmadım. Buca adayının değiştirilmesinde benim etkim ne de müdahalem var. Benimle ilgili kim ortaya farklı iddialar atıyorsa tamamı siyasi şizofrendir. Meclis üyesi listeleri örgütün, belediye başkan adaylarının istekleri doğrultusunda oldu. İzmir’den gelen listelerin değiştirilmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Buca’da adaylığı çekilen isimle görüşmedim. Meclis adayı listesiyle ilgili bir konuşmamız olmadı” dedi.