GÜNDEME BAKIŞ- CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Gündeme Bakış TV’de gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı.

BİZDE BAHAR ŞUBAT AYINDA GELDİ 
Adaylığının Çiğli’de büyük bir heyecan yarattığını kaydeden Gümrükçü, “Örgütün tanıdığı bildiği ve sevdiği birisiyim. Adaylığım açıklandıktan0 itibaren Çiğli’de büyük bir heyecan mutluluk yarattı. Bu İzmir’de de etki yarattı. Elbette partiler kendi içinden gelen insanların bir yerlere getirmeye çalışırlar. Doğrusu da budur. Ama bu parti içinde etkili değilse bir rüzgar yakalamayabilirsiniz. Biz ikisini de yakaladık. Martın sonu Bahar’dır diyoruz, bunu Şubat ayından itibaren yakaladık. Çiğli’de Belediye Başkalığı yapmak önemli değil, önemli olan bunu değerinde yapmaktır. Adaylığım bekleniyordu, bu yüzden herhangi bir çatlak ses çıkmadı. Aday olduğumdan itibaren parti rozetimi çıkardım” dedi.

YÜZDE 75 OY ALIRSAK ÇOK İYİ OLUR 
Oy hedefini açıklayan Gümrükçü, “Biz son belediye seçimin yüzde 52 oy aldık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde (Muharrem İnce) yüzde 60, milletvekilliğinde ise yüzde 44 aldık. Yani partinin oyu yüzde 50 civarında. Bu seçim farklı seçim. Politik olarak bu seçimini cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna çıkarmakta bütün partililer zorunlu hale geldi. Bu bilinçle hareket edersek önümüzde minimum yüzde 65 var. Hayır oyları, karşı taraftan biraz oy alabilirsek yüzde 75 çok iyi olur. Biz bunu almaya çalışacağız” diye konuştu.

KOKUDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK  
Çiğli’deki çöp sorununa değinen Gümrükçü, “6 maddelik ilk hedef iddiası ortaya koyduk. Bunun için de çöp sorunu da bulunuyor. Sonuçta biz Aziz Bey ile Tunç Bey ile iyi diyalogu geliştirdik. Çiğli’yi çöp kokusundan kurtaracağız. Çöpü maalesef taşımıyoruz. Dolayısıyla çöpün kokusunu gidereceğiz. Aziz Kocaoğlu’nun ve bürokratları yaptığı çalışma doğrultusunda çöpün kokusunu enerjiye çevrilebilir ve Çiğli’nin elektriğini buradan sağlanabilir. Bunu Mart ayının sonuna doğru denemelere başlanacağı söylendi” dedi.

26 MAHALLEYE 26 KREŞ
Çocuk ve kadınlarla ilgili projelerini anlatan Gümrükçü, “Bir de Çiğli bazı ilçelere eşit hizmet götürülmedi diye eleştiriler bulunuyor. Biz Çiğli’nin 26 ilçesine eşit hizmet götüreceğiz. Her mahalleye bir kreş açmakla kendimizi zorunlu hissediyoruz. ‘Anneler işe, çocuklar kreşe’ sloganımız var. 26 mahallede 26 kreş olacak. Bunu çok kısa bir sürede tamamlayacağız. Bir kadın kooperatifi kurarak, kadınlarımızı üretimin içerisine koymak istiyoruz. Çiğli’de 500 fabrikanın olduğu bir organize sanayi bölgesi bulunuyor. Bu fabrikaların fason işlerini kadınlara vererek, bir gelir kapısı yaratılabilir. Sasalı’da kadınların yaptığı el ürünlerini vatandaşla buluşuyor” dedi. 

ÇİĞLİ’NİN İMAR SORUNU 
Gümrükçü, “Çiğli’de imar sorunu var. Güzeltepe, Şirintepe mahalleleri Bakanlık tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Köyiçi plan tadilatı oldu ama orada yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle kaldı. Yeni Mahalle’de, Balatçık’ta Harmandalı’da imara kapalı alanlar. Mavişehir ve Çiğli arasında kalan bölgede bir planlama yapılması gerekiyor. Onun dışında 13 kilometrelik bir SİT alanı var onu kullanamıyoruz. Şehirleşme imarla başlar, bizim de baştan imarla sıkıntımız var. Bu çalışmalar Çiğli’nin bütçesini aşıyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlayacağız. Belki de İzmir’de gece kondu müdürlüğü sadece Çiğli’de bulunuyor. Biz de bunu kentsel dönüşüm müdürlüğünü çevirmek istiyoruz. Gençlik merkezleri, yaşlılara sosyalleşme alanları olacak. ” dedi.

YAPILMASI GEREKEN ÇOK ŞEY VAR
Projelerini anlatan Gümrükçü,  şöyle devam etti: 
“Çok amaçlı Pazar yerleri yapacağız. Mevcut olanları modern hale getireceğiz. Alışverişlerine gelen vatandaşları için kreşe bırakılabilecek. Bu pazaryerlerinde düğün salonu olarak kullanılabilecek alanlar olacak. Çiğli’de trafik sorunu, otopark sorunu, Anadolu Caddesi üzerinde bulunan alt geçit ve İZBAN’dan kaynaklanan bir bölünmüşlük var. Kültür sarayı, nikah sarayımız yok. Yapılması gereken çok şey var. Bunlar için Büyükşehir’in desteğine ihtiyaç var. Bu yıl bir kadrolaşma ve hedef koyma yılı olacak. Çiğli İzmir’in yeni merkez alanı olabilecek durumda. Tunç Soyer ile birlikte önemli sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. Çiğli’ye bir vizyon ve hedef oluşturacağız. Bu hedefe vatandaşlarımla birlikte koşmaya çalışacağız.” 

ÇİĞLİ’Yİ PARLAYAN YILDIZ YAPALIM
Gümrükçü, son olarak seçmenlere seslenerek “Geleceğini Çiğli’sini hep beraber yaratmak için Gülümseyen Çiğli’ sloganı altında birleşelim. Bu seçimlerde CHP’ye destek olalım ki İzmir’in incisi Çiğli’yi parlayan yıldız yapalım” dedi.