Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme’nin efsane ilçe başkanlarından Halil Saatli’nin oğlu CHP’li Onur Saatli Çeşme  Belediye Başkan aday adayı oldu. Örgütten ve vatandaştan aday adaylığı için gelen büyük bir talep doğrultusunda yola çıktığını dile getiren Saatli, önemli değerlendirmelerde bulundu. Saatli, “Çeşme’de doğdum, Çeşme’de büyüdüm. 14 yıldır finans sektöründe çalışıyorum. Ömer Halisdemir Ekonomi bölümünden mezun oldum. Çeşme’de ciddi yatırımlarımız var. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak, baba parası yememek için kendi ihtisas gördüğüm bölümün üzerinden yürümeyi seçtim. Finansal analiz uzmanıyım. Kentsel dönüşüm alanınla ilgili programlara katıldım, eğitim sertifikalar aldım. 17 yıldır CHP’liyim, dönem dönem delegelik görevini üstlendim” diye konuştu.

ÇEŞME’NİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
CHP’den Çeşme Belediye Başkan aday adayı olan Saatli, “Çeşme’nin köklü ailelerine mensup genç güçlü bir ekip kurarak yola çıktık. Çeşme’nin mevcut problemlerini belirlemek üzere içerisinde şehir planlamacısı, mimar, turizmcilerin bulunduğu profesyonel bir ekiple sorunları tespit ederek fotoğrafını çekti. Sorunların çözümünü 12 madde üzerinde birleştirdik. Buna ilişkin yapılacak olan yatırımları belirledik. Ciddi çözüm önerileri ile birlikte göreve talip olduk” dedi.  

HER KESİMDEN DESTEK ALDIM
CHP’liler dışında diğer partililerin de kendisine büyük destek verdiğini kaydeden Saatli, “Sadece partimize oy veren insanlar değil, sahada siyaset yapan, şimdiye kadar CHP’ye oyu nasip olmamış insanların koşarak yanımıza gelerek, ‘yeter ki sen aday ol varımızla gücümüzle yanınızda olacağız, Çeşme için yanında olacağız. Ne gerekirse yaparız. Gerekirse kendi adaylığımızı gözden geçireceğiz’ dediler. Aday çıkmayacağını ifade eden insanlar oldu. Biz şu tehlikeyi de görüyoruz; Çeşme siyaset olarak biraz muhafazakar bir ilçedir. Eğer CHP’nin adayı güvenilmez, dürüstlüğünden şüphe edilen, Çeşmeli olmayan bir insan olursa, sağın büyük bir birleşme yaparak 25 yıldır dalgalanan CHP bayrağını ilçede indirmek için ciddi bir çalışma yaptıklarını görüyoruz. Biz siyasetimizde bu zamana kadar dürüstlüğe, inandırıcılığa çok önem gösterdik. Aday olacak insanların önce dürüstlük profiline, yalan söylememelerine insanlara doğru göstermelerini istiyoruz. Çeşmeli çok zekidir, kimin doğru olduğunu, kimin yamuk olduğunu, kimin yalancı olduğunu gayet iyi biliyor. Biz Çeşme’yi kimsenin kişisel hırslarına, maddi beklentilerine kurban etmeyeceğiz. CHP’nin bayrağının inmemesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

ÖNSEÇİM İSTİYORUZ
CHP Genel Merkez’in takdir göstermesi halinde ön seçim istediklerini dile getiren Saatli, “Gerek yerelde gerekse genel merkezde yaptığımız görüşmelerde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan  Çeşme’de hem belediye başkanlığı için hem de, meclis üyeliği alanında ön seçim yapılması rica ettik. Biz şimdiye kadar ailecek ilçeye verdiğimiz emeklere güvenerek, tabanda görgümüz karışlığa güvenerek ön seçim istedik. Muhtarlar, eski belediye başkanlarından, üyelerimizden, esnafımızdan ciddi destek gördük.  Ön seçimin doğru sonucu doğuracağına inandık. Biz CHP’liyiz, Çeşme’de doğduk burada ticaretimize devam ediyoruz, burada da hayatımız son bulacağına inanıyoruz. CHP’nin oyunu böldürecek hiçbir faaliyete göz yummayacağız. CHP’nin burada dalgalanması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.