Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, msxlis üyelerinden hellalik istedi. Gündeme gelen önergeler görüşülürken meclis üyelerinin seslerinin zaman zaman yükselmesi sonrası Kocaoğlu’nun, “Arkadaşlar bugün çok ses geliyor. Çocukların karne alması gibi, karne günü gibi oldu” sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Öte yandan meclise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. 

HAKKIMI HELAL EDİYORUM
Veda konuşması yapan Kocaoğlu, “5 yıl birlikte geçirdik. Çok da iyi bir 5 yıl oldu. 15. Yılım birlikte çalıştık, kentimizi düşündük. İzmirli hemşehrilerimizi düşündük. Yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu hizmetler gelip geçicidir. Hepimizin bir uğraşı var. Siyasette makamlar mevki meslek değildir. Geçici olarak burayı işgal ettik. Çok şükür onurumuzla, ayağımıza taş değemeden bu görevi 15 gün sonra bunun mutluluğunu yaşayacağız. Yeni yelen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Ülkemiz son derece zengin bir ülke birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda hiçbir zorluk yok. Türkiye’de tarımı kimse konuşmazken gündeme getiren, belirli projeleri hayata geçiren bir kardeşinizim. İnsanlarımız daha zengin bir hayat sürdürecekse, Türkiye gibi dünyanın en mükemmel coğrafyada yaşıyoruz. Eskiden olduğu gibi kendi kendine yeter hale gelmesi, hem de sanayiye bilime teknolojiye ayrı değer katması bizim olmasa olmazımızdır. Bu düşünceyle herkese hakkımı helal ediyorum. İstemeden birisini kırdıysam onlardan af diliyorum” dedi.

KÖKOĞUZ DA HELALİK İSTEDİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, “Hayat çok kısa olduğu için bazı evreler de başlar ve biter. 2014 yılında İzmir halkı size bir görev verdi. Biz hepimiz onurlandık ve şeref duyduk. İzmir halkının verdiği görev nedeniyle biz mecliste muhalefet görevi üstlendik. Bu görevi üstlenirken de demokrasi gereği olarak bir takım eleştirilerde bulunduk. Şahsınızdan ve CHP’li meclis üyelerinden hata yaptıysak af dilemek istiyoruz. Personellere, bürokratlara, basın mensuplarına, bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BİZ NOKTAYI KOYDUK
CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, “Dün sizin yokluğunuzda ben meclisimle vedalaştım. Kökoğuz çok iyi dileklerde bulundu. Hiçbir hatibin sözünü kesmedim, sessiz, sakin bir grup başkan vekilliği yaptım. Kalp kırdıysam ki kırmam, arkadaşlarımın hepsinden helallik istiyorum. Biz noktayı koyduk. Gençler öne geçsin. Biz görevimizi yaptık. Bu ülkeye borç ödenmez. 50 senedir çalışıyorum, borcumu ödeyemedim. Biz bedava okuduk, bizi meslek sahibi yaptı. Borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

BUCALILAR DA BU DÖKÜLEN ALIN TERİNİ ASLA UNUTMAYACAKLARDIR
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, “Sizle şahsen çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kente dair 5 yıl içinde 650 milyon TL gibi bir yatırımı Bucalılara kazandırdığınız için teşekkürü size borç biliyorum. Emin olun ki Bucalılar da bu dökülen alın terini asla unutmayacaklardır” açıklamasında bulundu” diye konuştu.

SİZİNLE ÇALIŞMAK DA AYRI BİR ONURDU
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Güzel Bornova’mıza yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizi içimizden Büyükşehir’e göndermiş olduğumuz için, İzmir’i çok iyi temsil ettiğiniz için gurur duyuyoruz. Sizinle çalışmak da ayrı bir onurdu. 2014-2019 dönemi daha önceki döneme göre daha uyumluydu. 7 seçimi bir arada geçirdik, darbe girişimini yaşadık. Zor şartlarda sizin başkanlığınızda olumlu çalışmalar yapılmıştır” dedi.

HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI TALEBİ
Bayındır Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, “Herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten uyumlu bir meclisti. Küçük Menderes Havzası’nda bir kargo için bir hava kargo taşımacılığı tesisi projesi yapılmalıdır. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de İktidar temsilcileri buradayken bir konuya değinmek istiyorum. Küçük Menderes Havzası’nda tarıma dayalı daha çok hizmetlerin gelebilmesi ve pazarlanması adına bir talebim var. Ürettiklerimiz ne kooperatifler ne de özel sektörde hızlı ve sağlıklı sevk ettiğimizi düşünmüyorum. Bir kargo hava taşımacılığı ile taze incir, kestanemizin toplandıktan sonra 4 saat sonra dünya sofralarına sunulması hayalimdir. Hükümet ve büyükşehir tarafından destek almak adına bir talebim var” diye konuştu. 

BU FİLM BURADA BİTMEZ
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “En eski belediye meclis üyelerinden biriyim. Sizinle çalışmak çok güzeldi. Şuradan söylemek isterim, bu film burada bitmez” dedi.