İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapacak isimler, netleşmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre; 176 üyeye sahip olacak mecliste; CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve DSP'nin üyeleri yer alacak. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP, 5 ilçede belediye başkan adayı çıkardı. 25 ilçede de AK Partili isimleri destekledi. Resmi olmayan sonuçlara göre MHP İzmir genelinde 59 meclis üyesi çıkardı. Aliağa, Bergama, Gaziemir'den birer kişi olmak üzere toplamda 3 kişi, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gitmeyi başardı. MHP, İzmir'de tek belediyesi olan Aliağa'da, seçimleri yeniden kazandı. Serkan Acar'ın galip ayrıldığı seçimlerde, meclis çoğunluğu ise CHP'de. Aliağa'da CHP 14, MHP ise 11 meclis üyesi çıkardı. İlçede üyelerden 8'i MHP, 3'ü de AK Partili. AK Partili Hakan Koştu'nun belediye başkanlığını kazandığı Bergama'da da meclis üyesi aday listesinde fermuar sistemi (bir aday AK Parti, bir aday MHP) uygulandı. MHP, resmi olmayan seçim sonuçlara göre bu ilçede 7 meclis üyesi çıkardı.

İYİ PARTİ 46 MECLİS ÜYESİ ÇIKARDI
İzmir'de Millet İttifakı ortaklarından olan İYİ Parti de, 5 ilçede belediye başkan adayı çıkardı. Kiraz ve Tire'de CHP, İYİ Partili Mehmet Emin Avşar ile Salih Atakan Duran'ı destekledi. Karşıyaka, Selçuk ve Urla'da ise İYİ Partili adaylar, CHP'den bağımsız olarak seçime katıldı. İYİ Parti İzmir genelinde 46 belediye meclis üyesi çıkardı. Meclis üyelerinden 8'i, seçildikleri ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclisi çatısı altında hizmet verecek. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP listelerin seçime giren meclis üyelerinin, istifa ederek İYİ Parti'ye geçeceğini söyledi.

DSP DE BÜYÜKŞEHİR'E 1 ÜYE GÖNDERDİ
DSP, Kiraz ilçesinde 6 meclis üyesi çıkardı. CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz'ın oğlu Hasan Korkmaz, DSP'nin listesinin birinci sırasında kendine yer buldu. Korkmaz, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak da çalışmalarını sürdürecek.