Avukat Aydın Özcan, İzmir’in turistik ilçesi Selçuk’ta partililerle buluştu. CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt’un da katıldığı toplantıda, Aydın Özcan CHP’de 2 dönem milletvekili adayı olarak çalıştığını, bir dönem ilk yönetiminde de görev yaptığını söyledi.

2 Dönem İzmir Barosu Başkanlığı’nın ardından birikimini İzmir’e, İzmirlilere hizmet için kullanmak istediğini belirten Aydın Özcan, “İzmir Türkiye’nin 3.büyük kenti ve Batıya açılan penceresi. Ancak bugün hak ettiği yerde değil” dedi.

Aydın Özcan şöyle devam etti;

“İzmir’in yaşanabilir bir kent olması açısından yeni projeleri hayata geçireceğiz. Toplumsal yara olan kadına şiddet ve çocuk hakları konusunda yeni projeler geliştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarımsal üretimin desteklenmesi ve kırsalda kalkınma konusunda güzel çalışmaları var. Bunun daha da ileri götürülmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Hayvancılığı desteklemeye devam ederken, üreticinin ürettiğinin karşılığını alabilmesi ve ürününün değerlendirilmesi konusunda yeni projelere imza atacağız.”

 

BALKANLAR VE AVRUPA İLE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
CHP’li Aydın Özcan, aday gösterilip seçildiği taktirde özellikle Balkanlar ve Avrupa şehirleri ile İzmir’in ilişkilerini daha da geliştireceğini söyledi.

Özcan şöyle konuştu; “En önemli iddiam da şudur İzmir’i bütün Balkan ülkelerinin şehirleriyle kardeş şehir yapacağız. Avrupa ile bütünleştireceğiz ve İzmir’i turizm ve ticarette, özellikle turizmde Balkanların ve Avrupa’nın Antalya’sı yapacağız. Bakın burası turizm kenti, Selçuk da öyle bir yer. Ben buraya çok meslektaşlarımı getirdim. Yurtdışından gelen misafirlerimize Efes ve Meryemana’yı gezdirdik. İzmir’in, özellikle de Selçuk’u tanıtımına katkıda bulunduk. Bu konuda el ele çok daha fazla çalışmalıyız.”

Aydın Özcan konuşmasının ardından partilileri dinledi, soruları yanıtladı.

Büyükşehir için Aday Adayı Aydın Özcan, Alevi Kültür Derneği Selçuk Şubesi’ni de ziyaret etti.

Selçuk Kent Konseyi’ne de giden Aydın Özcan, İzmir’i Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Üniversitelerle birlikte ortak akılla yönetmek istediğini, diyalog içinde aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını anlattı.

Selçuk Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ile de görüşen Özcan’ın sonraki durağı Torbalı Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği oldu.

Aydın Özcan, buradaki konuşmasında da İzmir’i Atatürk Devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkarak yönetmeye aday olduğunu belirtti.