Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Menemen’de katıldığı bir programa söyledi sözler tartışma çıkardı. Kocaoğlu’nun,Büyükşehir aday adaylarının bazıları beni gagalamaya çalışıyor. Bu taş uzaktan da geliyor en yakından da geliyor. Yahu kardeşim ben gitmişim, benim en son burada bir gücüm varsa beni yanına al çalıştır. Aynı partinin belediye başkan adayını kötüleyerek bir yere gelemezsin. Siyaset kitabında, aritmetiğinde böyle bir şey yok. Bu ne çılgınlıktır. Ben cevap vermiyorum. Hepsine veririm de İzmir ve partim için vermiyorum. Ama benim de ne adam olduğumu burada herkes bilir. Eğer kantarın topuzunu kaçırırlarsa ondan sonra vay halinize" sözleriyle kimleri kast ettiği merak konusu oldu.

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLARI
İzmir’de CHP’den Büyükşehir için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, CHP eski Milletvekilleri Canan Arıtman, Musa Çam, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Baro eski Başkanı Aydın Özcan, PM eski Üyesi Saniye Nazik Işık, Büyükşehir eski Genel Sekreteri Ersu Hızır ve CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel yola çıktı. Bu isimlerin yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır ve Murat Bakan da Büyükşehir için hazır olduklarını açıkladı.

RAHATSIZLIK YARATTI
Gündeme Bakış, Kocaoğlu’nun sözleriyle kimi/kimleri hedef aldığını araştırdı. Büyükşehir adaylarının birçoğu “Başkan kimi kast ettiyse bunu açık bir şekilde söylemeli. Kurunun yanın da yaş da yanıyor. Sözleri kendisiyle tek bir söz söylemmiş olanları da töhmet altında bırakıyor” yorumunda bulundu.

TAŞ YAKINDAN DA GELİYOR SÖZÜYLE YÜKSELİ Mİ KAST ETTİ?
Kocaoğlu’na Büyükşehir adayları arasında en yakın isim Yüksel. “Bu taş uzaktan da geliyor en yakından da geliyor” sözü ‘Yüksel’i mi kast etti?’ değerlendirmeleri beraberinde getirdi. Kocaoğlu’nun yakın çevresiyle henüz bu konuyu konuşmadığı/tartışmadığı bildirildi. Kocaoğlu’na yakın isimler, “Şuanda o isimleri sadece başkan biliyor” dedi.

KAPALI KAPILAR ARKASINDA DEĞERLENDİRMELER
Öte yandan Kocaoğlu’nun bazı aday adaylarının kapalı kapılar arkasında yaptığı “eleştirel” bazı yorumlardan Kocaoğlu’nun haberdar olduğu ve bu nedenle o sözleri söylediği öne sürüldü.