GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) – 2014 yerel seçimleri öncesi Demokrat Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen ve 64 yıl sonra CHP’ye Tire seçim kazandıran Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gündeme Bakış’a çok çarpıcı ve sert açıklamalarda bulundu. CHP-İYİ Parti’nin yerel seçimlerde yapacağı ittifak kapsamında CHP’nin Tire’yi İYİ Parti’ye bırakacağı iddiasıyla ilgili konuşan Başkan Çiçek, “Burada bir başkan var. İYİ Parti’nin burada genç bir aday adayı var. İddialı konuşmalar yapıyor. Buranın İYİ Parti’ye bırakılması benim açımdan yanlış olur. 64 yıl sonra CHP Tire’de ilk kez benimle seçim kazandı. 5 yıllık dönemde 6 tane Türkiye çapında ödüle layık görülmüş bir belediyeyiz. Borçsuz diyebileceğimiz, ilçemizi büyüten bir belediyeyiz. Taraflı tarafsız herkesin bildiği gibi seçim alabilecek durumdayken Tire’nin pazarlık konusu olması beni çok üzüyor. Ankara’da karar verileceğine gelip Tire’ye bakmaları daha iyi olur. Yaşananlara gerçekten şaşırıyorum.
CHP özgüvenini mi yitiriyor? Kendisine güvenmiyor mu? Biri sağda biri solda bir parti. Milletvekili seçimlerinde birlik olabilir belediye başkanlığında bir birlik söz konusu olamaz. Farklı tabanlara hitap ediliyor. Kendisine güvenen tek başına seçime girsin. 4 kez farklı partilerden seçime girdim 3’ünü kazandım. Bir dönem daha adayım. Kendime güveniyorum. Bu dönem, genç bir arkadaşımı yetiştirelim istiyorum” dedi.

CHP BELEDİYELERİ AKP’YE Mİ BIRAKMAK İSTİYOR
Tire Belediye Başkanı CHP’li Tayfur Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:
“CHP ekonomik yönden güç durumda olduğunu, sıkıntıda olduğunu görmüyor. Belediyeleri almak istemiyor. Belediyeler de hükümete yük olsun, halk bunlardan yaka silksin ve genel seçimlere gitsin’ diyor. Ben öyle algılıyorum. CHP seçimleri almak istemiyor. 64 sonra seçimi almışken banko seçimi kazanacakken İYİ Parti ile neden pazarlık yapılıyor. İYİ Parti ile ittifak yapılırsa CHP’lilerin çoğu sandığa gitmeyecek”

HATA YAPARLARSA
B planını olup olmadığı ile ilgili konuşan Başkan Çiçek, “B planım için bir şey demeyeceğim. Hata yaparlarsa biz de başımızı önüne koyup fesimizi düşünürüz. Biz bu kadar tartışılmayı hak eden ilçe olmadık” dedi.