18 Mart Pazartesi günü ön elemeleri başlayan turnuvaya 1280 oyuncu, 256 takımı oluşturarak katılıyor. Her takımda 5 oyuncu bulunuyor. Turnuvaya katılan ve yaşları 16-24 arasındaki gençlerin tamamı İzmir’de oturuyor.
Oyunun adı, League of Legends.. Bu oyun, takımların akşam 21.00’da online ortamda karşılaşarak bir üst tura çıkma çabasını içeriyor. Karşılaşmalar ortalama olarak 30 dakika sürüyor. Strateji oyununda kazanabilmek için karşı takımın ana binası Nexus’un yıkılması gerekiyor. Kazanan takım bir üst tura çıkıyor.

TURNUVA 8 ETAPTAN OLUŞUYOR
7. etaba gelen takımlar yarı finalde mücadele ettikten sonra, 24 Mart Pazar günü saat 11.00’de başlayacak 3 oyunluk final müsabakasına çıkma hakkı kazanacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, aynı gün saat 16.00’da Gaziemir’deki EDM WIP oyuncu kafesinde gelerek, ödülleri dağıtacak. Yarışmayı kazanan takımdaki 5 oyuncuya da profesyonel oyuncu koltuğu , ikinciye oyuncu klavyesi, üçüncüye de profesyonel oyuncu ‘mouse’u hediye edilecek.

E-SPOR NEDİR, NASIL OYNANIR
E-spor online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup, oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanabilir.
Diğer spor müsabakalarındaki gibi e-spor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya getirilir ve çeşitli yeteneklerinin konuşacağı, oyunu izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturulur. Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektirir.

İNTERNET ÜZERİNDEN
Günümüzde ulusal ve uluslararası birçok E-Spor turnuvası düzenlenmektedir. Bu turnuvalar oyunculara rekabet edecekleri profesyonel bir ortam sağlayarak elektronik spor ve sporcu kavramlarının gelişmesi ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlamıştır. Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı ve bu turnuvalara gösterilen ilgi artmakta, buna bağlı olarak da e-sporcuların bunu profesyonel bir meslek olarak icra etmesinin önü açılmaktadır. Artık e-Spor turnuvaları milyon dolarlara varan ödüllerle ve binlerce izleyicinin arenalarda, yüzbinlercesinin ise internet üzerinden yapılan canlı yayınlarda takip ettiği büyük etkinlikler haline dönüşmüştür