Yerel Kalkınmada kadınlara fırsat eşitliği oluşturacaklarını belirten Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan adayı Nazmi Yılmaz, “Kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmaları, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaları ve aile içindeki konumlarında iyileştirme için hizmet yelpazesini genişleterek Cumhuriyet Semt Evleri sayısını arttıracağız”dedi.

Yönetimde ana ilkesinin, dürüst, şeffaf, katılımcı ve adil bir yönetim olduğunu vurgulayan Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan adayı Nazmi Yılmaz Belediyenin halk tarafından ilgi gören hizmetlerinin devam ettirileceğini ifade etti. Başkan adayı Yılmaz, “Cumhuriyet Semt Evleri ilçemizin ortak bir değeridir. Prenlik mevki başta olmak üzere her mahallemizde bir Cumhuriyet Semt Evi kuracağız. Bu evlerde dezavantajlı kadınlarımızın hayata tutunmalarını sağlayacağız. Kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmalarını, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaların ve aile içindeki konumlarında yükselmesini arzu ediyoruz”dedi.

HİZMET KALİTESİ VE KAPSAMINI ARTTIRACAĞIZ
Farklı nedenlerle hak ettiği konumda olamayan kadınların Cumhuriyet Semt Evleriyle ellerinden tutacaklarını vurgulayan Başkan adayı Yılmaz, “Eğitiminde, ekonomisinde, moral ve motivasyonunda eksik gören kadınlarımız Cumhuriyet Semt Evlerine gelecek. Başvuru sırasında kadınlara danışmanlık hizmeti verilecek. İhtiyaçları tespit edilecek. Eksik aranmayacak eksikler giderilecek bir program yapılacak. İhtiyaç durumlarına göre mesleki eğitimler, kültürel eğitimler, sağlık ve kişisel gelişim eğitimlerine yönlendirilecekler. Yerel kalkınmaya destek vermek isteyen kadınlar iki bölümde değerlendirilecek. Çalışan emekçi olmak isteyen kadınlar farklı bir programa alınacak. Girişimci olmak iş kurmak isteyen kadınlar farklı bir programa alınacak. Üretim için gerekli ilk girdiler Belediyemiz tarafından karşılanacak. Tanıtım ve pazarlama desteği yine Belediyemiz tarafından sağlanacak. Kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaları, gerek kişisel gerekse aile bütçelerine katkı koymaları sağlanacak”şeklinde konuştu.