Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Kemalpaşa’da seçim bitti, tartışma bitmedi. Yerel seçimlerde Kemalpaşa’da AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaklaşık 700 oyla, rakibi CHP’li Rıdvan Karakayalı’ya karşı seçimi kaybetti. Karakayalı mazbatasını aldıktan hemen sonra başkanlık makamına bağlanan merdiveni söktürdü.

BİRÇOK İSİM TEMİZLİK İŞLERİNE VERİLDİ
Karakayalı; eski Başkan Uğurlu’ya yakın birçok ismi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirdi. Uğurlu’nun sekreterinin ise süpürgeci olarak görevlendirildiği öne sürüldü. Karakayalı, eski başkandan belediyeyi borçlu aldığını açıkladı.

TÜM YAŞANANLARA YANIT
Eski Başkan AK Partili Uğurlu, seçim sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili Gündeme Bakış’a konuştu. Uğurlu, kendisine yakın isimlerin farklı yerlere sürüldüğünü belirterek, “Siyaset insan için yapılıyor. Siyaseti yapan edeple yapması lazım. Belediye başkanı olduktan sonra eski başkanın sekreteri başta olmak üzere, ‘başkanım ben bir yere geçmek istiyorum’ diyene kadar kimseyi bir yere yollamadım. Sürmedim. Bir çöp başına vermedim. Ancak Rıdvan Karakayalı, göreve gelir gelmez yakın çalışma arkadaşlarımızı temizlik işlerine, meydanlarda süpürgeci olarak görevlendirdi. Bu mobbingin zirvesi. Ahlaki olmayan bir durum. Herkes kendine yakışanı yapar. Erkek, kadın ayrımı yapmadan insanları sürüyor. Bu da onun siyaset seviyesini gösteriyor” dedi.

O SÖKTÜRDÜĞÜ MERDİVENLER YANGIN MERDİVENİDYDİ!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın şov yaptığını öne süren AK Partili Uğurlu, şunları söyledi:
“Göreve başlamasıyla şov başladı. Kemalpaşa Belediyesi’nin şuan ki hizmet binası kültür merkezi olarak tasarlanıyor. Daha sonra Yakup Karaca döneminde belediye binası oluyor. Yangın merdiveniyle birçok birim farklı yerlerde. Allah korusun bir yangın çıksa Özel Kalem, Belediye Başkan Yardımcıları ve başkanlık makamı en köşede olması sıkıntılı bir durumdu. İş güvenliği uzmanlarının önerisiyle Özel Kalem, fen ve destek  işleri önünden geçecek şekilde yangın merdiveni yaptırdık. Siyasi şov yapmak için gerekli olan bir şey kaldırması çok komik! Vatandaşlar; ondan verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyor. Şovu bıraksın. Millete verdiği vaatleri yerine getirsin. AK Parti grubu olarak özellikle altını çiziyorum Karakayalı’nın 5 bin işçiye alacağım sözü, Ulucak ve Örnekköy’de tapuları dağıtacağı sözü, çiftçinin borçlarını kapatacağının sözü, emsali birden ikiye çıkaracağı sözünün önünde grup olarak asla durmayacağız. Sonuna kadar bu sözlerin yerine gelmesi için destek vereceğiz. ‘Mecliste yeterli çoğunluğumuz yoktu’ bahanesinin arkasına sığınmasına asla izin vermeyeceğiz. Söz verdiği vaatleri yerine getirmelerini bekliyoruz”   

55 MİLYON BORÇ VAR. BUNUN 40 MİLYONU ONDAN KALDI
Belediyenin 65 milyon borcu olduğunu bunun 40 milyonluk bölümün 2014 yılında Karakayalı’dan kaldığını öne süren Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Seçimi kazanmak için Karakayalı gibi yalan söylemedim. Bizim tarzımız değil. Miting meydanlarında söylediklerinin hepsinin kayıtları var. 2014 yılında görevi Karakayalı’dan aldığımızda belediyenin borcu 40 milyondu. Bunun belgesi CHP grubunda da var. 5 yılın sonunda borç 55 milyon oldu. 40 milyonu ona ait. Biz 5 yıllık süreçte 15 milyon borç karşılığında 150 milyon yatırım yaptık. 40 milyon borcu bırakırken tek eser bırakmayan Karakayalı’nın karşısında Kemalpaşa’ya yüzlerce eser bırakan Arif uğurlu var. Belediyenin 120 milyon bütçesi var dedi. Yalan söylüyor. Bütçe 60-70 milyon. Karakayalı ile tek bir benzer noktamız var. Onun köpeğinin, benim kedimin adı duman. Ancak hayvana verdiği değeri insana vermeyen bir başkan profili var. Artık bu saatten sonra bahaneleri bir yana bıraksın. Verdiği sözleri yerine getirsin” dedi. 

YETKİ MECLİSTE, BAŞKANDA DEĞİL
Kemalpaşa birçok eser bıraktıklarını, Millet Bahçesi projesini önemli ölçüde tamamladıklarını ve bunun isminin Binali Yıldırım Millet Bançesi olacağını söyleyen Uğurlu, “Allah’ın izniyle tabelalarına kadar birçok projenin ismini astık. Mecliste Cumhur ittifakının çoğunluğu var. İsimleri hazırlayıp meclise sunacaklardır. İsim belirleme başkanın değil meclisin görevi. Aynı şekilde müze projesi sürüyor onun da ismini meclise sunacağız. Karakayalı çamur atacağına 5 bin işçiyi verdiği iş vaadi sözünü yerine getirsin. Çalışmalara başlasın. Eğer bu siyasi seviyesizliği, söylem edepsizliği devam ederse biz de anlayacağı dilden konuşacağız. Ondan sonrada Kemalpaşalılara bakacak yüzü ailesine söyleyecek sözü olmayacak” dedi.

5 YIL SONRASI İÇİN ADAYLIK SİNYALİ
30 binin üzerinde Kamalpaşalı’nın oyunu aldığını hatırlatan Uğurlu, 5 yıl sonrası için adaylık sinyali verdi. Uğurlu, “Bizim kenara çekilme gibi lüksümüz yok. Hep sahadayım. 2024 yerel seçimlerinde şartlar ne olur AK Parti’nin bayrağını taşıması için Ulubatlı kim olur bilemem. Ancak ben ilçemizin her sokağında, mahallesinde olacağım. Kemalpaşa’ya aşkla hizmet ettik. Kemalpaşalılara sırtımızı dönme lüksümüz yok. Hep burada olacağız ve verdikleri vaatlerin takipçisi olacağız” dedi.